Marianne Adolfsson

Utforska författaren

Nej på dig!När jag var fem-sex år ritade jag av mina jättestora Familjen Flinta-klippdockor Pebbles and Bamm Bamm. Jag var så fascinerad av dessa stora klippdockor så jag ville återskapa dom själv.Sedan har jag bara ritat och ritat, tecknat och målat och ritat och gått konstskolor och jobbat och tecknat. Men aldrig förr har jag fått mina ord, min egen hjärna och mina egna tankar tagna så på allvar som med min bok som kommer ut nu i vår. Boken jag har skapat heter: Nej!Nej! är en liten bok som tar upp just ordet nej. Det är ju så många barn och vuxna som brottas med att våga säga NEEEEJJJJJ!!! man blir sååå uppmuntrad att säga JA!! och vara trevlig och tillmötesgående och alltihopa men varför FÅR MAN INTE SÄGA NEJ det gör ju två-åringar! Det är ju för att sätta gränser som barnen av sig själva lär sig säga nej och utan gränser så kan vi inte agera ­ och det vill vi ju!Så jag säger fram för mera NEJ. Bra, trevliga och varma NEJ som gör mottagaren trygg med vad du tänker, tycker och vill!Stor kram och NEJ på dig från mig!

Utgivning

Om boken

Hillevi Wahl, Fuskmamman med stora delar av svenska folket, har blivit tvåbarnsmamma. Två barn ställer naturligtvis helt nya krav på jongleringsförmåga för att få tillvaron att gå ihop, men Hillevis träffsäkra betraktelser får även den mest kaotiska vardagsmorgon att framstå i kärleksfullt, humoristiskt ljus ...

Näst efter "Grattis!" och "Vad blev det?" (vad tror de, en köttätande växt?) tycks standardrepliken till tvåbarnsmammor vara:
"Hur går det?"
Modern har för länge sedan tappat räkningen på hur många gånger hon svarat på frågan.
"Jotack, bra. Tror jag."
Eller:
"Jotack, vi börjar bli trötta nu. Jag är grinig som fan, min man glömmer precis allting och storebror har blivit blind."
Blind?
Ja, storebror tycker att det är sådär kul att ha fått en lillebror. Speciellt när denne lägger beslag på halva modern. Precis just då, när storebror hade tänkt lägga beslag på hela.
"Pappa bära!", säger han strängt och pekar på bebisen.
Men just då ammar modern. För hundrafemtioelfte gången den morgonen, enligt storebrors sätt att räkna. Så han gör det enda raka, han kniper ihop ögonen och går - glatt leende - rakt in i väggen. Pang!

Läs mer

Hillevi Wahl, Marianne Adolfsson

Hjälp, jag ska bli tvåbarnsmamma

Om boken

"Tjockisen är den nye negern", slog de berömda Spanarna nyligen fast i radion. I en tid när alla Extreme makeover-program har blivit en egen religion, så är det bara en sak som är värre än att vara tjock: Att vara både tjock och tant. Hillevi Wahl har viktpendlat mellan sextio och nittio kilo hela sitt liv och tyckte det var på tiden att någon skrev en rolig bok om hur det är att vara tjock. Eftersom hon dessutom nyss har passerat fyrtio, så passade hon på att göra upp med alla åldersnojjor samtidigt. Tjocka tanten rockar fett är en kåserisamling som handlar om hur det är att leva med ett inre kakmonster och ändå våga klättra i berg och hoppa fallskärm. Den handlar om hur det är att vara vågmissbrukare, ha ett uppmätt kroppsfett på 33,6 procent och gå på viktväktarmöten ? och bli utskälld för att man inte rättar in sig i tjockisledet. Den handlar om den ena misslyckade bantningskuren efter den andra och vådan av att smörja in benen innan man går på vattenspinning. Gör nu för all del inte det! Men framför allt handlar den om vilket enormt resursslöseri det är att så många av världens kvinnor ägnar all sin tid och kraft åt att gå ner ett hekto eller två, i stället för att skriva en bok eller göra revolution. Så ta en kaka till, för du är inte alls vad du äter.

Läs mer

Tjocka tanten rockar fett

Hillevi Wahl, Marianne Adolfsson

Tjocka tanten rockar fett