Rattawut Lapcharoensap

Foto: ©June Glasson

Utforska författaren

Rattawut Lapcharoensap föddes i Chicago men växte upp i Bangkok. Idag bor han i Michigan. Nominerad till Guardian First Book Award och  New York Public Library's Young Lions Literary Award. Nästa år kommer hans första roman The End of Siam

Utgivning

Om boken

Den unge thailändska författaren Rattawut Lapcharoensap debuterar med en samling berättelser som fångar ett annat Thailand än det vi känner igen från turistbroschyrernas paradisbilder. Här möter vi ett land som är präglat av kulturkrocken mellan öst och väst. I till synes enkla, men känslomässigt komplexa berättelser skildrar författaren med en osviklig iakttagelseförmåga och humor vad det innebär att leva i denna del av världen.

I den första berättelsen "Farangs" gör sonen till en hotellägare misstaget att förälska sig i en västerländsk flicka, vilket leder till en dramatisk uppgörelse med flickans uppblåste amerikanske pojkvän.
I "At the café lovely" skildras vad som inträffar när en ung fattig man bjuder sin yngre bror på McDonald's som en födelsedagspresent. I berättelsen "Sightseeing" reser en ung man med sin nästan blinda mor till de paradisöar hon längtat till, långt bortom turistorternas skräniga vardag.

Läs mer

Rattawut Lapcharoensap

Sightseeing