Henrik Kolbjèr

Foto: Magnus Reed

Utforska författaren

Henrik Kolbjèr är född 1978, en hårt utsatt lillebror som i elvaårsåldern flyttade med sin mamma och pappa och sina två äldre systrar från Bålsta till Sollentuna norr om Stockholm. Som barn var han lugn, läste och tecknade mycket, lekte med både tjejer och killar och drömde om att bli författare. När det var dags att söka gymnasielinje var han dock skoltrött och valde att bli elektriker för att slippa plugga mer än nödvändigt. Hans musikintresse väcktes tidigt och han kan mycket om så vitt skilda genrer som 60-talsmusik och dödsmetall. Vid sidan av elektrikerjobbet påbörjade han sin journalistiska bana på dejtingsajten Lovesearch. Där upptäcktes han av Svenska Dagbladet och han har i flera år recenserat tyngre musik och gjort intervjuer där. Han har också gjort andra jobb som frilansare för olika tidningar och magasin, bland annat Expressen Magasinet, Plaza Kvinna och Arbetaren.
Henrik Kolbjèr är sedan flera år sambo i Sumpan med sin medförfattare Annika Sundbaum-Melin och har två bonusbarn. Hon & Han är hans debut som författare.

Utgivning

Om boken

Det här är en kärlekshistoria i dubbelt perspektiv. I vartannat kapitel skriver Annika Sundbaum-Melin och hennes sambo Henrik Kolbjèr om den första skakiga tiden i en tidstypisk relation. Vad händer när den första eldiga passionen bleknat och den grå vardagen tar över alltmer? Hon och Han är ett par som har det mesta emot sig: Hon är 16 år äldre och har två barn från tidigare förhållanden. Han har levt ett grabbigt singelliv och ska nu bli både sambo och styvpappa på heltid. De är väldigt olika som personer och har helt olika bakgrund. Men gemensamt är den starka kärleken till varandra och en obändig vilja att få det att fungera. Detta är en fartfylld, rolig och gripande berättelse om en relation mot alla odds. Att författarna skriver ur varsitt perspektiv ger en extra krydda till läsningen. Det han uppfattar på ett sätt skildrar hon ur en helt annan synvinkel. Vi får läsa om alla de problem som de flesta parförhållanden ställs inför: bråk om barn och pengar, kritiska vänner och svärföräldrar, vardagsgnäll samt - i just detta fall - även en otrohetsaffär som håller på att stjälpa hela förhållandet. Men här finns framför allt väldigt mycket ömsinthet och het passion.

Läs mer

Annika Sundbaum-Melin, Henrik Kolbjèr

Hon och Han