Magnus Skulason

Utforska författaren

Magnús Skúlason är född på Island och är uppvuxen med hästar med en far som är professionell hästtränare. Han är sedan 12 år bosatt i Sverige och driver en anläggning i Brösarp med utbildning för hästar och deras ryttare. Magnus har tävlat för Svenska landslaget sedan 1995, och har flera hundra segrar bakom sig, senast VM-guld i 250 m flygande pass. Magnus står för sakkunskapen i boken.

Utgivning

Om boken

Äntligen kommer en efterlängtad bok för alla islandshästälskare! Islandshästen innehåller samlad kunskap och inspiration för såväl tävlingsryttaren som den ambitiöse fritidsryttaren som vill få ridningen och samvaron med hästen att fungera på bästa sätt.


Boken behandlar inledningsvis grundläggande fakta om hur man föder upp, sköter, rider in, tränar och lär sig rida islandshäst för att sedan ta upp tävlingsmomenten. En mängd foton och illustrationer förstärker det pedagogiska upplägget.
Magnús Skúlason är ett världsnamn inom hästkretsar och hans unika metoder har under åren utmynnat i stora tävlingsframgångar. Hans mångåriga kunskap och erfarenhet ligger till grund för denna bok.
Ur innehållet: Den unika islandshästen - rörelser, gångarter, exteriör Hästhållning Utfodring Skötsel Samspel ryttare häst Ledarskap och kommunikation Lydnad Utrustning Hovar Mentala problem Lynne och karaktär Belöning Balansen Träningsteknik Konditionsträning Träna gångarter Ridinstruktören Tävlingar Träna för resultat

Läs mer

Magnus Skulason, Stina Helmersson, Sara Silfverberg

Islandshästen