James Siegel

Foto: ©Joel Markman

Utforska författaren

James Siegel debuterade med bästsäljaren Urspårad (W&W 2003) som har sålts till 16 länder. Miramax har köpt filmrättigheterna och Jennifer Aniston och Clive Owen spelar huvudrollerna.

Utgivning

Om boken

Paul och Johanna längtar desperat efter att få barn, men efter många försök beslutar de sig för att adoptera ett barn från Colombia. De reser till dit för att hämta sin lilla dotter men allting går inte som de tänkt sig utan de blir överfallna, nerdrogade och förda till en enslig gård utanför staden. Det visar sig att de blivit kidnappade av gerillan i landet. Plötsligt kastas de in i en mardröm av våld, mord och bedrägerier. Paul ställs inför ett ultimatum - antingen så dör hans hustru och lilla Joelle, eller så går han med på att smuggla ut en stor mängd narkotika ur landet och leverera det till en adress i New York inom 18 timmar.
Paul har inget val och efter att ha svalt 35 kapslar med kokain, överlevt den långa flygresan och tagit sig genom tullen, kommer han utmattad till den uppgjorda adressen. Då visar det sig att huset med just den adressen har brunnit ner till grunden. Och tiden börjar bli knapp.

En smart och rafflande thriller som man läser med hjärtat i halsgropen.

Läs mer

James Siegel

Omvägar