Richard Buxton

Utforska författaren

Richard Buxton är en ledande auktoritet på grekisk mytologi och kultur. Han har studerat och undervisat vid Cambridgeuniversitetet och vid École des Hautes Études i Paris. Sedan 1995 är han professor i grekiska språket och litteraturen vid Bristols universitet.

Utgivning

Om boken

Den grekiska mytologin är världens rikaste sagoskatt, ständigt återberättad och omtolkad, alltid lika aktuell.

Den grekiska mytologins värld är en spännande, rikt illustrerad introduktion till den grekiska gudavärlden och utforskar några av de rikaste myterna i mänsklighetens historia. Här finns berättelserna om Jasons och argonauternas resor, om Herakles storverk, om Zeus och Olympen, samt om Sköna Helena, Paris, Akilles, Odysseus och de andra i trojanska kriget.
I text och bild berättas översiktligt och lättillgängligt om den grekiska mytologin med dess myller av gestalter. Här får man läsa om själva myten, se personerna avbildade och dessutom kan man se platsen där gestalterna påstås ha verkat. Faktarutor berättar om den värld där myterna växte fram och förklarar hur grekiska gudaväsen, hjältar och vanliga dödliga förhåller sig till varandra. Generöst med färgillustrationer visar antikens andlöst vackra konstskatter.
Kort sagt ett utmärkt uppslagsverk för alla som är intresserade av den antika världens kultur.

Läs mer

Richard Buxton

Den grekiska mytologins värld