Jan Törnqvist

Utforska författaren

Jan Törnqvist har jobbat som journalist i 43 år och besökt ett hundratal länder. Han har flytt undan den kinesiska maffian i Hongkong, han har lirat boll med Pelé i Brasilien, han har erbjudits att låna en fru från Grönland. Han har sett det värsta i världen. Och det bästa. Det är de bästa tipsen han har samlat i boken, En gång i livet.

Utgivning

Om boken

Är du en sån människa som vill vara med om allt, som samlar erfarenheter, som vill leva ett rikt liv - då är det här boken för dig. Eller en perfekt present till din bästa kompis!

Krogar, barer, vägar, tågresor, städer, stränder, nattklubbar, hotell, öar, gömställen, fester, korallrev, promenader, caféer, mötesplatser och mycket, mycket annat. Allt förknippat med upplevelser utöver det vanliga. Grejer man bara måste göra åtminstone en gång i livet. Vad har du på din egen lista?
Jan Törnqvist har jobbat som journalist i 43 år och besökt ett hundratal länder. Han har flytt undan den kinesiska maffian i Hongkong, han har lirat boll med Pelé i Brasilien, han har erbjudits att låna en fru från Grönland. Han har sett det värsta i världen. Och det bästa. Det är de bästa tipsen han har samlat i boken. Den kan ses som en guide till ett rikare liv. 300 sidor med 401 tips om det som gör livet intressant, spännande och berikande. Även om du bara får vara med om det en gång i livet. Har du sett norrskenet? Hört näktergalen sjunga på Berkeley Square i London? Tagit en Singapore Sling i baren på Raffels i Singapore? Vandrat på Kinesiska muren? Hur många poäng ger du upplevelsen? Från 1 till 7 möjliga.
Resa. Uppleva. Känna. Leva. Glädje och lust i att upptäcka resmål, krogar och mycket, mycket annat. En glädje som bara växer, en lust som aldrig dör. Nu åker vi! Att samla poäng är bara en lek. Att samla på upplevelser är på riktigt!

Läs mer

Jan Törnqvist

En gång i livet

Om boken

Det här är en bilderbok om en drottning som varit omtyckt i 30 år. Den 19 juni 1976 gifte hon sig med kung Carl Gustaf och blev därmed Sveriges drottning. Möt svenska folkets älskade drottning Silvia i vardag och fest och med familj och vänner på unika bilder. ?Drottning Silvia visade sig vara en mycket målmedveten och ambitiös kvinna som med sitt leende och sin karisma blåste nytt liv i den svenska monarkin.? Orden är Herman Lindqvists. Han mer än någon vet vad svenska drottningar har betytt för Sverige. Drottning Silvia är älskad av svenska folket. En dag fanns hon bara där, vid den svenska kungens sida. Silvia Sommerlath. Ett ögonkast under OS i München fortsatte med ett möte och snart en kurragömmalek med pressen. Det hade, som bekant, sagt klick. Det blev ett sagobröllop 1976 och det skulle inte dröja länge förrän Silvia blev en älskad svensk drottning. Det här är historien om flickan som gifte sig med prinsen. Den här gången en modern och alldeles sann saga. Vem är hon egentligen, vår svenska drottning? De, som levt nära drottningen, har svaret: Älskade Silvia! Jan Törnqvist har i den här boken intervjuat människor, som mött svenska folkets älskade Silvia på nära håll, letat fram det som sagts och skrivits och han har samlat hundratals citat av och om drottningen. Han har tittat igenom tusentals foton och valt ut svenska och utländska fotografers finaste bilder från 30 fantastiska år med drottning Silvia för att illustrera de initierade texterna.

Läs mer

Älskade Silvia

Jan Törnqvist

Älskade Silvia