Brian Freeman

Foto: Jerry Bauer

Utforska författaren

Brian Freeman är född i Chicago, Illinois, USA 1963. Efter avslutad universitetsexamen i engelska har han arbetat som journalist och marknadsföringsstrateg. Freeman har prisbelönats för sitt pr-arbete och medarbetar regelbundet i ett flertal amerikanska affärstidningar främst The Business Journal och Twin Cities Business Monthly.

Freemans deckardebut Syndfull nominerades till flera priser. Hösten 2007 var han tillbaka med en ny bok, Vegas baby.

Utgivning

Om boken

Pengar och glamour. Sex och synd. Välkommen till Las Vegas!
Det går alltid hett till på the Strip och den här gången mer än vanligt. Neon City skakas av två mord: en kändis utsätts för en regelrätt avrättning när han köper sex av en prostituerad medan en liten skolgrabb blir brutalt påkörd av en smitare. Handlar det om två mordoffer utan någon som helst koppling sinsemellan; två dödsfall utan motiv?
Kriminalpoliserna och kärleksparet Jonathan Stride och Serena Dial får det hett om öronen när deras överordnade kräver resultat i form av gripanden. Allt för att få slut på spekulationerna i pressen och lugna ortsbefolkningen. Men i Las Vegas döljer alla alltid något. I synnerhet om det gäller mord. Och innan Jonathan och Serena hunnit reagera hittas fler lik på the Strip.
De kämpar mot klockan i jakten på att finna en beslutsam seriemördare med bestämda planer. Om mördarens identitet inte avslöjas i tid, kanske han begravs för all framtid i bråten från Sin Citys glittrande men sjaskiga förflutna.
Samtidigt måste de gå försiktigt fram. I jakten på sanningen löper de själva risk att dödas. I Las Vegas har man egentligen bara ett vägval: antingen spelar man och vinner jackpoten eller också spelar man och förlorar allt.

"Han kan verkligen berätta en historia!"
Michael Connelly

Läs mer

Brian Freeman

Vegas Baby

Om boken

I en moralisk värld är mord det yttersta brottet.
I en moralisk värld betalar mördaren priset.
I en moralisk värld återgår livet till det normala.
Men vad händer om alla saknar moral och är fulla av synd?

Så har det hänt igen. För andra gången på ett år har en vacker tonårsflicka försvunnit mitt i Duluth, Minnesota - utan spår.
Först var det Kerry McGrath, en söt sextonåring sprudlande av liv. Och nu Rachel Deese. Gåtfull, sexuellt utlevande. Vild och oregerlig.
Media hetsar upp stämningen och publicerar artiklar om en seriemördare. Men när polisinspektör Jonathan Stride får veta mer om Rachels trassliga uppväxt börjar han ana att sanningen bakom hennes försvinnande är mer sammansatt än någon kan föreställa sig - och mer ondskefull.
Sökandet efter Rachel och Kerry leder Joanthan Stride från de vintriga skogarna i norr till den laddade hettan i Las Vegas. Och Stride upptäcker att hans eget liv förändras för all framtid av de skrämmande hemligheter som han uppdagar.
I den här rafflande debutthrillern väver Brian Freeman in besatthet, sex och hämnd i en berättelse som markerar början på ett nytt mästerligt författarskap.

Läs mer

Syndfull

Brian Freeman

Syndfull