Nina Misvaer

Foto: Vera S. Graasten Holt

Utforska författaren

Nina Misvær är sjuksköterska med lång erfarenhet från både vårdcentral (där bvc-verksamheten finns i Norge) och skolan. Hon har skrivit flera böcker om barn och varit fackexpert på barn i norsk tv. 1999 fick hon Karl Evangs pris för förtjänstfullt arbete med hälsoupplysning.

Utgivning

Om boken

Nästan alla som väntar sitt första barn känner sig osäkra inför det nya. Men det finns trygg vägledning att få, som bvc, bästa kompisen eller en bra och grundläggande handbok.

"Att vara förälder innebär ofta en pendling tur och retur mellan himmel och helvete", står det bland mycket annat i Barnets första sex år. Och tanken är att boken ska vara ett stöd under denna jobbiga men underbara resa.
För detta är en modern grundbok om barnets utveckling, barnuppfostran, första hjälpen vid sjukdom, tips för parförhållandet, bra utrustning och mycket mer. Boken vänder sig lika mycket till pappa som till mamma. Barnets första sex år är snyggt formgiven och rikt illustrerad.
Bodil Andersson har översatt från norskan och boken är bearbetad för svenska förhållanden.

Ur innehållet: Att bli föräldrar Barnets utveckling från 0 till 6 år Samspelet mellan barn och föräldrar Parförhållandet och familjen Barnets hälsa


Läs mer

Nina Misvaer, Eivind Gulliksen

Barnets första sex år