C. J. Moore

Utforska författaren

C. J. Moore är en författare och redaktör som har flera examina i lingvistik och moderna språk. Han har skrivit böcker för både barn och vuxna och har redigerat en stor antologi över gaelisk muntlig poesi. Han har arbetat i ett antal länder och bor för närvarande i södra Frankrike.

Utgivning

Om boken

Det ryska ordet "rodnye" står för människor i den närmaste familjekretsen även om de inte är släkt, i det spanska "duende" förkroppsligas en passionerad ande, och i Norge slår man ett slag för bildningens värde med ordet "kunnskaping". Det kan inte finnas någon bättre beskrivning av tålamodets dygd än det ordspråk på urdu som kan översättas: "Vi väntar och ser åt vilket håll kamelen sätter sig."
Med andra ord är indelad i språkliga områden och urvalet spänner över hela världen - från finska och portugisiska till kinesiska och arabiska. Varje avsnitt inleds med en kort introduktion som leder vidare till de spännande berättelserna bakom de olika uttrycken och de människor som använder dem. Fonetiska transkriptioner ger hjälp med uttalet.
Det här är en härlig skattkammare, bokstavligen ett uppslagsverk över språkliga underverk.

Läs mer

C. J. Moore

Med andra ord