Holly Peterson

Foto: Terry deRoy GroberGrober Photographers

Utforska författaren

Holly Peterson växte upp i the Grid och arbetar som teveproducent för ABC:s nyhetsprogram Prime Time, för vilket hon belönats med en Emmy Award. I Mannyn i mitt liv har Peterson kombinerat reportens skarpa blick med sina egna erfarenheter i denna initierade och charmiga skildring av de sociala koderna i the Grid.Den amerikanske filmproducenten Douglas Wick har köpt filmrättigheterna. Han har tidigare producerat filmer som Working Girl, Gladiator, En geishas memoarer och Jarhead.

Utgivning

Om boken

Mannyn i mitt liv är en härligt detaljerad och humoristisk nyckelroman om livet i den ultra-exklusiva enklav på Upper East Side på Manhattan i New York som kallas för the Grid, rutmönstret. Det består av kvarteren mellan 72:a och 79:e gatan som avgränsas av Fifth Avenue i väster och Park Avenue i öster. Här bor New Yorks rikaste människor.

Bokens huvudperson, Jamie Whitfield, är framgångsrik producent för ett nyhetsprogram i teve. Hon är ingift i den oförsonliga "the Grid-societeten" och försöker förtvivlat att kombinera sitt heltidsjobb med rollen som maka och mor.
Samtidigt som Jamie med liv och lust deltar i jakten på de hetaste nyheterna känner hon att äktenskapet börjar gå på tomgång och att barnen försummas.
Lösningen på hennes problem finns i den snygge och äventyrslystne snowboard-åkaren Peter Bailey som är utbildad fritidsledare. Jamie anställer Peter som manny mot sin mans vilja och trots motstånd från personalen i hushållet. Peter blir snabbt Jamies stora stöd i livet när kraven från familjen och arbetslivet känns oöverstigliga. Frågan är om Jamie inte tillåter sig att känna mer än så för Peter?
Humor, kärlek, värme och bitande ironi utlovas i denna inifrånskildring av livet på Upper East Side.

Läs mer

Holly Peterson

Mannyn i mitt liv