Fredrik Emdén

Foto: Per Dahl

Utforska författaren

Fredrik Emdén är född 1973 och tvåbarnspappa. Sin tid delar han mellan familjen och arbetet som frilansjournalist och krönikör.

Utgivning

Om boken

Aldrig har det pratats pappor så mycket som i dag. Men hur känns det egentligen när man ska lämna de förlängda tonåren bakom sig? Det vet Fredrik Emdén. Självutlämnande och underhållande berättar han om sitt nya liv - från graviditetsbeskedet till livet som tvåbarnspappa.

"Det stod den 1 april i almanackan, men det var inget aprilskämt. Testet bekräftade vad vi under en tid hade misstänkt. Vi skulle ha barn. Jag skulle bli pappa.
Vid den tidpunkten visste jag inget om barn, jag kände nästan ingen som hade barn. Jag tror inte ens att jag kände någon som pratade om att skaffa barn. Jag var ju själv ett barn, som hade fullt upp med att ta ansvar för mig själv. Trots att jag var 27 år drömde jag fortfarande om att starta rockband, att arrangera klubbar och skriva romaner. Jag hade varit tillsammans med min flickvän i sex månader.
Nu sitter jag här, drygt fem år senare, i ett radhus i förorten, med två spralliga döttrar och en vacker fru. Och en kombi. Och en massa saker som jag en gång svor att jag aldrig skulle skaffa.
It's been a hell of a ride. Vad sjutton var det som hände?
Lyckligtvis har jag under den här tiden skrivit. För även om jag inte visste vad jag hade framför mig, så förstod jag att jag snart skulle glömma det jag hade bakom mig. Och efter ett tag förstod jag även att allt det som hände framför mina ögon - och bakom dem, inne i mitt huvud - skulle glömmas bort om jag inte tecknade ned det."

Läs mer

Fredrik Emdén

Välkommen till det nya livet