Pete Sinden

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Om du älskar sudoku kommer du snart att vara fast i kakuro! Kakuro är ett extremt beroendeframkallande sifferpussel. Det enda man behöver göra är att sätta in siffrorna 1 till 9 i ett rutnät. Enkelt!
Eller är det? Kakuro kan vara förföriskt enkelt men också som den mest utmattande hjärngympa.

Den här boken innehåller 201 kakuropussel, alla skapade av den bästsäljande sudokuförfattaren Pete Sinden, och dessutom en tydlig introduktion till hur man gör.
Det finns fyra olika svårighetsgrader: Lätt som en plätt, Kafferast, Långlunch och Helkväll. Tillräckligt för att tillfredsställa såväl nybörjare som tunga kakuroister i timmar i sträck.

Första gången man ser ett kakuropussel kan man lätt tro att det hela handlar om matematik. Men låt dig inte luras. Och håll dig lugn. Det handlar inte om matematik.
Man använder bara enkla summor och de återkommer gång efter gång, och snart känner du lätt igen dem. Men för den som tänkte på annat under matten (eller föredrar att inte addera själv) finns det en fusklapp längst bak i boken med alla tänkbara kombinationer av siffror mellan 1 och 9.

Utmaningen är att sätta rätt siffra på rätt plats!
Sedan kommer suget .
Kakuro kommer att göra dig galen.
Den största utmaningen är att bli av med sitt beroende ...

Pete Sinden arbetar med artificiell intelligens, spelteori, datamodeller och simuleringsteknik. Med hjälp av dessa kunskaper skapar han också för nöjes skull pussel som kakuro och sudoku. Han har givit ut ett tiotal storsäljande sudokuböcker.

Läs mer

Pete Sinden

Kakuro