Charlotte Jenkinson

Utforska författaren

Charlotte Jenkinson är matkreatör och matskribent på tidningen Allt om Mat. Hon har tidigare sammanställt Stora Köksskolan (2007) och Fisk och Skaldjur (2003), och nu senast Fredagsgourmet (2009).

Utgivning

Om boken

Med en bra bas och en stadig grund att stå på kan du börja brodera ut dina matlagningskonster och våga variera rätterna efter egna idéer. Du kan inte få en bättre start än med Allt om Mats stora köksskola!

"Köksskolan" är rubriken på ett stående inslag i Sveriges största mattidning, Allt om Mat. Genom åren har det blivit mångas favorit, som med sina tydliga och instruktiva steg-för-stegbilder lär ut såväl matlagningens grunder som hur du tillreder de läckraste rätter.
I Stora Kökskolan har vi samlat ett urval av de senaste årens bästa köksskolor. Här finns traditionella recept liksom nyare - allt dock lagat på ett modernt sätt.

Så här skriver redaktören Lotta Jenkinson i sitt förord:

"Jag förstår att många tycker att matlagning är lite svårt... Själv vågar jag inte borra ett hål i väggen för att sätta upp en enda liten krok...
När jag gör Köksskolan tänker jag alltid på min egen oförmåga att vara hemmahändig och försöker ta med de små detaljerna som visar att man är på rätt väg. I början är det också viktigt är att läsa igenom receptet och instruktionerna innan man sätter igång, så att det inte oförberett dyker upp något extra svårt moment när man redan är halvvägs: kanske behövs en termometer, steksnören, en tillräckligt stor kastrull eller finmaskig sil."


Läs mer

Charlotte Jenkinson

Stora KÖKSSKOLAN