Sophie Elsässer

Utforska författaren

Sophie Elsässer har så länge hon kan minnas pysslat med papper, färg, tyg och garn. Genom åren har hon också gått en rad utbildningar inom dessa områden. I början av 2000-talet dök stämplar och kort upp i hennes värld, och det mesta av hennes skapartid ägnas idag detta inspirerande område.

Utgivning

Om boken

Trots nya kommunikationsmedel är Postens gamla slogan "Ett brev betyder så mycket" fortfarande aktuell. Ett brev eller kort är helt enkelt ett förträffligt sätt att visa omtanke om nära och kära, mycket mer personligt än ett mail eller sms. Kanske är det därför vi svenskar skickar runt 40 miljoner (!) julkort varje år. Allt fler börjar dessutom förstå tjusningen i att själv tillverka sin bröllopsinbjudan, påsk- eller grattiskortet.
Det finns många skäl till att den egna korttillverkningen blivit en hobby på frammarsch - materialet är lätthanterligt, billigt och går att variera i oändlighet och du behöver inte många specialverktyg för att kunna uppnå ett proffsigt resultat. Många pappershandlare och hobbyaffärer har idag välfyllda hyllor för korttillverkaren och på Internet finns ett stort utbud att botanisera bland. Blir man biten kan pyssellådan lätt fyllas till brädden.
Sophie Elsässer presenterar en mängd olika tekniker och material som hjälper dig att skapa roliga, trendiga och vackra kort för årets alla tillfällen. Till alla projekt finns noggranna steg-för-steg-instruktioner och lockande bilder. Välj bland tryck med löv, fjädrar, prägling, pärlor, paljetter och schabloner eller tillverka egen pappersemalj, sy med garn, måla fuskakvarell eller gör ett sigill av lera.
För de mer avancerade korten ges tips på hur du kan förenkla och ändå få ett fint resultat.

Läs mer

Sophie Elsässer, Klara Desser

Kort året runt