Sarah Bilston

Foto: Marie Curtis.

Utforska författaren

Sarah Bilston är född i England men bor numera i Connecticut med man och dotter. Hon har en akademisk karriär "i bagaget" som assisterande professor i engelsk litteratur på Trinity College i Hartford.Hon är just i färd med att skriva färdigt uppföljaren, med titeln Sleepless Nights.

Utgivning

Om boken

Q är en smart, ambitiös - och gravid - New York-advokat som får inta sängläge i vecka 26 och inte lämna bädden förrän det är dags att föda ungefär tio veckor senare. Vad ska hon göra för att inte bli tokig? Detta är en humoristisk och berörande debut om vad som händer när 100 procentig aktivitet går över i - ja, vadå?

Quinn "Q" Boothroyd är en ung (28 år), engelsk kvinna i karriären. Hon arbetar som advokat och har flyttat till New York med sin man som försöker bli delägare i en stor advokatbyrå. Hon blir gravid och i vecka 26 får hon reda på att hon måste hålla sig stilla, helst sängliggande, under resten av graviditeten. Nu förändras Q:s liv totalt. Från att ha haft en fulltecknad kalender får hon plötsligt hur mycket tid för sig själv som helst. Hon ligger mest i sängen hela dagarna och försöker få tiden att gå och känner sig ensam och övergiven av sin man som jobbar dygnet runt. Brianna, en kollega från jobbet, besöker henne och berättar om sin komplicerade relation med en gift man. Det visar sig så småningom att mannen är Q:s mans bästa vän Mark, som väntar sitt tredje barn med sin hustru. En vänlig grekisk grannfru bjuder på grekiska delikatesser och berättar att hennes systerson Alex har problem med sin hyresvärd. Genom att försöka skrämma bort sina hyresgäster försöker han tömma huset för att sedan kunna bygga flotta läghenher som kan hyras ut till rika människor. Q blir upprörd över detta och försöker hjälpa Alex, men upptäcker då att hennes man har hyresvärden som sin klient. Äktenskapet mellan Q och hennes man Tom blir alltmer ansträngt och saken blir inte bättre när Q:s syster kommer på besök.
Låter det rörigt? Men vad gör man inte för att få tiden att gå när man ha tio veckors sängläge framför sig.

Sarah Bilston debuterar med den här boken som sålts för stora belopp till engelska Harper Collins och amerikanska Time Warner Books. Sarah Bilston är född i England men bor numera i Connecticut med man och dotter. Hon har en akademisk karriär "i bagaget" som assisterande professor i engelsk litteratur på Trinity College i Hartford. Hon är just i färd med att skriva färdigt uppföljaren, med titeln Sleepless Nights, och vi är många som förstår vad det betyder... Kul och innehållsrik hemsida: www.sarahbilston.com

Läs mer

Sarah Bilston

Sängläge