Peter Norman

Foto: Mikael Strinnhed

Utforska författaren

Peter Norman är kock och matstylist. Han jobbar med en rad matföretag i Sverige och gör matreportage i såväl månadstidningar som i dagspress. Han är kockutbildad i Paris och har arbetat på en lång rad krogar i Sverige. Han startade Café Oscar med systrarna Voltaire, har haft cateringfirma och drivit Restaurang Normans mat och form på Skeppsholmen i Stockholm. Hösten 2007 utkommer hans kokbok Pink! Den rosa kokboken.

Utgivning

Om boken

Den första gay-kokboken! Ja mer ändå, den ultimata gay-livsstils-kokboken!
"Jag vill att det alltid ska vara fest!", säger Peter Norman, som inte begriper sig på vardagar. "Livet är som ett tapasbord, det är bara att ta för sig!"
Och fest är det! Fantastisk mat och njutande människor - jorden runt!

Han är mannen som vill att livet ska vara roligt jämt. Och ser till att det blir det.
Kocken och matstylisten Peter Norman har valt ut de absolut härligaste, galnaste och sexigaste platserna i världen till sin rosa kokbok. Under ett års tid har han rest runt, ätit exotiska lammkorvar i Marrakech, frossat i hummer i Barcelona och druckit champagne så det sprutar i San Francisco. Överväldigande matmarknader i Nice har varvats med vilda klubbnätter på Ibiza och ren och skär lyx i Bangkok. Resan har kryddats med spontana spännande möten med fantastiska människor - och servitörer sötare än baklava.
Pink! Den rosa kokboken är inte bara en kokbok med underbart goda recept, den är Peter Normans recept på livsnjutning. En studie i konsten att göra varje dag till en fest.
Pink! Den rosa kokboken har han gjort tillsammans med fotografen Mikael Strinnhed, som tagit bilder i alla möjliga och omöjliga situationer och journalisten Marie-Louise Marc, som skrivit texten utifrån Peters färgsprakande upplevelser. Monica Eskedahl har formgivit.
I Pink! Den rosa kokboken kittlas både smaklökarna och fantasin.


Läs mer

Peter Norman

Pink!