Keith Richards

Utforska författaren

Keith Richards föddes 1943 i England. 1962 startade han Rolling Stones tillsammans med Mick Jagger. Han bor numera i Connecticut.

 

Utgivning

Om boken

Som gitarrist och låtskrivare i Rolling Stones skapade Keith Richards låtarna som skakade världen, och han levde - och lever fortfarande - den ursprungliga rock n' roll-livsstilen.

Nu berättar äntligen huvudpersonen själv om sitt stormiga liv. Hur han var besatt av att lyssna på skivor med Chuck Berry och Muddy Waters, lärde sig att spela gitarr och bildade band tillsammans med Mick Jagger och Brian Jones. Om när Rolling Stones blev berömda och om de ökända knarktillslagen som förtjänade honom bilden som fredlös folkhjälte. Hur han skrev odödliga riff, som de i Jumping Jack Flash och Honky Tonk Women. Om kärleken till Anita Pallenberg och om Brian Jones död. Om skatteflykten till Frankrike, ihärdiga turnéer över USA, isolering och missbruk. Om kärleken till Patti Hansen. Om det bittra uppbrottet med Mick Jagger och hur de så småningom blev sams igen. Om äktenskap, familj, soloalbum och Xpensive Winos, och "the road that goes on forever".

Läs mer

Keith Richards

Livet

Om boken

Närmare än så här kommer vi nog aldrig berättelsen om ett av världens främsta rockband. Enligt Rolling Stones är en konstfullt utformad volym med hundratals fotografier - från barndomsbilder av Mick Jagger och Keith Richards till konsertfoton tagna på 40 Licks-turnén.

Den första halvan av Stones historia är fylld av dramatik - turnéer genom den segregerade amerikanska södern, Brian Jones död, festivalen i Altamont (där en medlem i Hell's Angels mördade en person). De senare åren präglas av en lång räcka alltmer framgångsrika turnéer och allt mindre populära skivor, med korta avbrott för en hotande skilsmässa mellan Jagger och Richards på 80-talet samt sejourer på avgiftningskliniker för Watts och Wood.
För att ge medlemmarnas egna minnesbilder kött på benen innehåller boken även tretton bidrag från vänner inom musikindustrin (Ahmet Ertegun, Marshall Chess), medarbetare (Don Was), berömda fans (Sheryl Crow, författaren Carl Hiaasen) och till och med bandets finansielle rådgivare de senaste 33 åren, prins Rupert Löwenstein. Deras betraktelser är emellanåt fascinerande (Crawdaddy Club-ägaren Giorgio Gomelskis osminkade perspektiv, konst- och livsnjutaren Christopher Gibbs väl berättade historier) men lika ofta självbespeglande eller lismande.

Läs mer

Enligt Rolling Stones

Keith Richards, Mick Jagger, Charlie Watts, Ronnie Wood

Enligt Rolling Stones