Charlie Watts

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Närmare än så här kommer vi nog aldrig berättelsen om ett av världens främsta rockband. Enligt Rolling Stones är en konstfullt utformad volym med hundratals fotografier - från barndomsbilder av Mick Jagger och Keith Richards till konsertfoton tagna på 40 Licks-turnén.

Den första halvan av Stones historia är fylld av dramatik - turnéer genom den segregerade amerikanska södern, Brian Jones död, festivalen i Altamont (där en medlem i Hell's Angels mördade en person). De senare åren präglas av en lång räcka alltmer framgångsrika turnéer och allt mindre populära skivor, med korta avbrott för en hotande skilsmässa mellan Jagger och Richards på 80-talet samt sejourer på avgiftningskliniker för Watts och Wood.
För att ge medlemmarnas egna minnesbilder kött på benen innehåller boken även tretton bidrag från vänner inom musikindustrin (Ahmet Ertegun, Marshall Chess), medarbetare (Don Was), berömda fans (Sheryl Crow, författaren Carl Hiaasen) och till och med bandets finansielle rådgivare de senaste 33 åren, prins Rupert Löwenstein. Deras betraktelser är emellanåt fascinerande (Crawdaddy Club-ägaren Giorgio Gomelskis osminkade perspektiv, konst- och livsnjutaren Christopher Gibbs väl berättade historier) men lika ofta självbespeglande eller lismande.

Läs mer

Keith Richards, Mick Jagger, Charlie Watts, Ronnie Wood

Enligt Rolling Stones