Björn Hellberg

Utforska författaren

Björn Hellberg är idag en av Sveriges mest älskade spänningsförfattare. Han kan bland annat titulera sig journalist, underhållare, tennisexpert (internationelltberömd sådan), radio- och tv-profil, speaker, kåsör, frågesportskonstruktör och föredragshållare.För varje år attraheras allt fler läsare av Björn Hellbergs nervpirrande och humoristiska kriminalromaner i realistiskt skildrad svensk vardagsmiljö. Han är även känd för sin medverkan i den långkörande tittarfavoriten På Spåret.

Utgivning

Om boken

Tre tonåringar terroriserar sin omgivning med en infernalisk mobbning som sprider skräck bland -jämnåriga. Fruktan för att bli nästa offer är stor. En dag bestämmer sig någon för att det får vara nog med pennalism.
Det är hög tid att slå tillbaka.

Dominans handlar om moral.
Romanen -har allt en Hellbergdeckare förknippas med:
det -distinkta språket, den träffsäkra humorn och -värmen i -människoskildringen - och naturligtvis en knivskarp intrig.
Dominans är den tredje fristående delen i serien om Carina Keller, Stig-Allan Jönsson, Mona Ceder och de övriga kriminalarna i den fiktiva storstaden Loviken.

Läs mer

Björn Hellberg

Dominans

Om boken

En skön sommarkväll forsar två dödsföraktande unga bilförare fram på allmän väg i en kapplöpning i ohyggligt tempo. Vansinnesturen slutar i rena katastrofen.
Strax därpå skakas Staden av ett nattligt dubbelmord, och det dröjer inte länge förrän polisen misstänker att det finns klara kopplingar mellan morden och den hetsiga biljakten.
I denna spännande och humoristiska kriminalroman gör Björn Hellbergs populäre och egensinnige kommissarie Sten Wall en efterlängtad come back. Direkt från sjukbädden kastar han sig - mot läkarens inrådan - in i drevet efter mördaren.
"Det bästa av allt är kommissarie Wall. Han är så trovärdigt skildrad och så sympatisk att det är synd att han inte finns i levande livet."
Sydsvenskan

Läs mer

Dödslängtan

Björn Hellberg

Dödslängtan

Om boken

Club Karaoke är en av Lovikens mest populära nattklubbar. Ägaren, Stig Halme njuter av det konstanta flödet av gäster och den stadigt ökande avkastningen. Men glädjen över framgången förmörkas av ett skrämmande hot. På Lovikens polisstation blir den unga kriminalteknikern
Mona Ceder utsatt för makabra anonyma trakasserier med oväntade följder. Spänningen stiger i den sena vinterkylan och upplösningen en snöig natt i februari blir en natt av skräck för Mona Ceder och hennes kollegor.

Läs mer

Club karaoke

Björn Hellberg

Club karaoke

Om boken

Funny Fanny är namnet på en TV-show med hisnande tittarsiffror. Programmet leds av Fanny Cordell, ung, viljestark och skicklig, populär i de flesta läger - dock inte riktigt alla.
En ohygglig fara lurar på henne i mörkret utanför rutan...
Denna den trettonde Sten Wall-deckaren utspelas huvudsakligen i Göteborg och Sydstranden i den fiktiva Staden.
Handlingen cirklar bl a kring rampljus, idoldyrkan, avund, hat och hot. I Funny Fanny rör sig Björn Hellberg delvis i en miljö som han är väl förtrogen med efter medverkan i en lång rad TV-produktioner.

Läs mer

Funny Fanny

Björn Hellberg

Funny Fanny