Natasja Atterbom

Utforska författaren

Natasja Atterbom har varit forskarstuderande vid Lunds universitet och tog en teologie licentiat år 2000 innan hon sadlade om till hundinstruktör och problemhundskonsult (hundpsykolog). Hon har de senaste åren anordnat en lång rad seminarier och utbildningar, framför allt i klickerträning, och driver utbildningscentret Hundens Österlen i Skåne.

Utgivning

Om boken

Klickerträning är en mjuk träningsmetod som bygger på kommunikation mellan ägare och hund. Klickerträning för nybörjare ger dig verktygen att överbrygga språksvårigheter och underlätta kommunikationen med din hund.

Med klickerträning kan man lära hunden allt som den är fysiskt och psykiskt kapabel till att göra.
Klickerspråket är lite av esperanto mellan hund och människa och kan överbrygga språksvårigheter och underlätta kommunikationen. Klickerspråket består nämligen bara av ett enda "ord", ljudet "klick" från klickern. Genom att förknippa detta ljud med belöning lär sig hunden snabbt att uppskatta det, och dessutom göra sitt yttersta för att få dig att "klicka" igen. Den första delen i kommunikationen är därmed uppnådd. Hemligheten med klickerträningen är egentligen inte just klickern utan att man arbetar operant, dvs hunden klurar själv ut vad det är den ska göra i stället för att man lurar den eller tvingar den till ett beteende. I samma sekund den gör det rätta klickar man och belönar med älsklingsgodiset.
Det behövs en del tid och lite tålamod men i gengäld får man en glad och lydig hund och ni har skapat ett gemensamt språk.
Klickerträning för nybörjare är en bok för nybörjare vad gäller hundträning eller för dem som har tränat med traditionella metoder och vill lära sig ett nytt sätt att träna hunden.

Läs mer

Natasja Atterbom

Klickerträning för nybörjare