Britta Berggren Ericson

Utforska författaren

Britta Berggren Ericson född 1954 är socionom och journalist.Sin journalistiska bana började hon 1975 som bildredaktör på dåvarande TV-Nytt, senare Aktuellt, på Sveriges Television. Hon arbetade också många år som programpresentatör, ”hallåa” på SVT.Efter tio år på TT:s radioredaktion kom hon 1998 till Allers förlag där hon i första hand skrev om film, tv och sport.Sedan våren 2006 är Britta frilansande journalist, författare och föreläsare. Snälla mamma - sluta dricka är hennes första bok.

Utgivning

Om boken

Snälla mamma... sluta dricka är en självutlämnande och gripande bok om hur det är att vara kvinna och alkoholist och ändå försöka klara av det vanliga livet med arbete och familj.


"Snälla mamma... sluta dricka". Lappen hittar Britta i garderoben ovanpå en gömd halvtom trelitersbox med vin. Två enkla meningar skrivna av den 15-årige sonen. De träffar allra djupast i hennes inre och ändå kan hon inte sluta dricka.
I boken beskriver författaren starkt och självutlämnande hur hennes liv med alkoholen som ständig följeslagare sett ut de senaste trettio åren.
Under många år arbetade hon som journalist både på SVT:s Nyhetsredaktion och som TV-hallåa.
"Du som alltid är så glad kan väl inte vara alkoholist" är en kommentar hon fått av sina arbetskamrater när sjukdomen avslöjades. Idag kallar hon sig själv tillfrisknande alkoholist och poängterar därmed att en alkoholist aldrig går säker för återfall.
I boken medverkar också alkoholläkaren Lars Söderling som på ett lättförståeligt sätt förklarar sjukdomen alkoholism och varför det är så svårt att sluta dricka.

Läs mer

Britta Berggren Ericson

Snälla mamma - sluta dricka