Yvonne Brynggård-Olsson

Foto: Ulla-Carin Ekblom

Utforska författaren

Yvonne Brynggård-Olsson är gift med Sören Olsson (känd barnboksförfattare) och född och uppvuxen i Kongo (som missionärsbarn). Hon flyttade "hem" vid 13 års ålder och utbildade sig så småningom till lärare för högstadiet och gymnasiet, fick en tjänst i Örebro och träffade Sören. I höst är hon bokaktuell med Prins Annorlunda som hon skrivit tillsammans med Sören.

"Prins Annorlunda är en biografisk berättelse om hur det är att ha ett barn som inte är som alla andra. Vi vill förmedla glädjen, sorgen och allt annat vi har känt genom åren med Ludvig", säger Sören och Yvonne.

Utgivning

Om boken

En februaridag 1991 föddes Ludvig, ett efterlängtat första barn. Hans föräldrar, Sören och Yvonne, hade förberett sig och föreställt sig hur livet med barn skulle bli. Redan efter några veckor visste de att inget skulle bli som de trott.

Med beskedet att Ludvig hade Downs syndrom började en ny resa, först en sorg över att de inte fått det barn som de drömt om, sedan en växande kärlek till Ludvig. Prins Annorlunda är boken om en pojkes uppväxt, omvärldens skräck inför det okända och om föräldraskapets glädje, kamp och sorg.
Bokens författare Sören Olsson (känd för bland andra böckerna om Sune) och Yvonne Brynggård-Olsson säger själva att:
"Boken är en inbjudan till ett annorlunda liv. Det är en biografisk berättelse om hur det är att ha ett barn som inte är som alla andra. Vi vill förmedla glädjen, sorgen och allt annat vi har känt genom åren med Ludvig."

Läs mer

Sören Olsson, Yvonne Brynggård-Olsson

Prins Annorlunda