Michele Giuttari

Utforska författaren

Michele Giuattari är född i Messina 1950 och har trettio års erfarenhet som kriminalkommissarie vid Florenspolisen. Han har av brittiska The Times kallats för "den ledande italienska kriminalförfattaren"; han har karisma av stål, en stark huvudperson och verkar vara på väg att klättra uppåt på den internationella marknaden, främst i Tyskland och i England där han ges ut av Little, Brown.

Utgivning

Om boken

De oskyldigas orden är det mycket osmakliga namnet på en frimurarorden där medlemmarnas gemensamma intresse är att förgripa sig på minderåriga. Den florentinska polisen, med Michele Ferrara i spetsen, kommer den på spåren efter att en tonårsflicka dör i sviterna av vad som verkar vara en överdos. Flickan borde ha kunnat räddas på sjukhus, men visar sig ha bragts om livet av den behandlande läkaren, en av medlemmarna i "de oskyldigas orden".

Läs mer

Michele Giuttari

De oskyldigas orden

Om boken

Kommissarie Ferrara rycker ut med sitt team till en antikvitetshandel i ett av stadens pittoreska kvarter. Innehavaren har blivit brutalt mördad men inget i antikhandeln verkar rört eller stulet. Bakom ett skåp hittas så småningom en gömd och hittills bortglömd tavla av mästaren Velazquez. Kan den rariteten ha varit motivet? Men det finns ytterligare något som förbryllar: I den döde mannens ansikte finns ett tecken ristat. Det ser ut som bokstaven F. En kort tid efter mordet får kommissarie Ferrara ett kryptiskt anonymt brev där det talas om tecken och att "den första ska vara den sista". En dödlig bokstavsjakt tar sin början, det första mordet följs av flera och varje offer har fått olika bokstäver ristade i sina ansikten. Ett mönster tar samtidigt form: de döda var alla homosexuella. Men det finns också en annan gemensam nämnare. Den stavas F E R R ... Ferrara inser snart att han är slutpunkten i mördarens djävulska plan.

Detta är mordintrigen i Scarabeo - En florentisk fälla. Den före detta kommissarien Michele Giuttari lägger skickligt ut spår och utvikningar, sinnrikt och spännande, och har total kontroll över de miljöer han beskriver. Genom honom har Florens fått en värdig skildrare i kriminalromanens tecken.

Läs mer

Scarabeo

Michele Giuttari

Scarabeo