Barry Pickthall

Utforska författaren

Barry Pickthall har skrivit fjorton böcker om segling och havet, är före detta seglingskorrespondent på Times och har varit landbaserad chef för flera racing-båtar i Whitbread-tävlingen. Barry har skrivit om alla jordenruntkappseglingar - Global Challenge Race, Whitbread Round the World Race, Volvo Ocean Race, Around Alone och Vendée Globe.

Utgivning

Om boken

En handbok för cruising till havs och segling under extrema förhållanden.

Segla till havs är en viktig handbok som behandlar alla aspekter av havssegling. Tillsammans med några av världens bästa seglare och experter på konstruktion, rigg, besättning, träning, mat, kläder, vägval efter väderlek, segling, sjukvård och överlevnad, har Barry Pickthall omarbetat boken sin prisvinnande bok Blue Water Racing.
Med färgfotografier och pedagogiska diagram belyser han de senaste metoderna och den nya tekniska utvecklingen inom segling. Boken är uppdelad i tre huvuddelar:
· Båten
· Förberedelse och planering
· Till havs

Första delen - "Båten" - behandlar skrovets konstruktion och allt om segel: urval, uppbyggnad, skötsel och sättning. Ett helt kapitel ägnas åt de kunskaper man har fått från Global Challenge-båtarna. I ett kapitel förklaras de taktiska navigationssystem som används på racing-båtar vid havssegling.
Andra delen - "Förberedelse och planering" - beskriver väl beprövade sätt att ta hand om besättningen, inklusive klädsel, mat och sjukvård.
I tredje delen - "Till havs" - kan man läsa om tekniker för nattsegling, långdistanssegling och racing på hemmavatten. Här finns också tips på pålitliga reparationer, hur man hanterar båten i hårt väder och överlevnadsmetoder.
Segla till havs är av stort värde för alla som planerar att segla utomskärs, ska tävlingssegla eller ge sig ut på äventyr jorden runt.
En blivande klassiker!

Läs mer

Barry Pickthall

Havssegling