Ola Johansson

Utforska författaren

Ola Johansson är vegetarisk kock och har bl.a. arbetat på Strandgårdens Hälsohem i många år. Han arrangerar hälsoresor tillsammans med Kåre Engström samt arbetat aktivt i Förbundet Organisk Biologisk Odling. Ola står för receptdelen i boken Ät dig frisk med grön mat, skriven av Kåre Engström.

Utgivning

Om boken

Känner du dig vilse i djungeln av mat- och hälsobudskap? Det är du inte ensam om. Härdade fetter, kolesterol, Omega 3, GI, stenåldersdiet osv. Vad ska man egentligen äta för att må bra och hålla vikten?

Kåre Engström, som är dietist och forskare på Karolinska Institutet, presenterar här hälsofemman - fem enkla vägar till ett sundare och friskare liv.
Enligt Kåre Engström äter vi alldeles för lite frukt och grönt i Sverige. Genom att öka vårt intag av kostfibrer kan vi förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, vissa former av cancer och dessutom undvika en oönskad viktökning.
Genom att följa författarens råd och tips kan du gradvis förändra din livsföring. Hälsofemman är inte någon modediet - den är ett sätt att leva!

Hälsofemman tar upp följande fem områden:
· Ät mer frukt och grönt
· Planera måltiderna
· Behöver jag fett och socker?
· Hur mycket måste jag träna?
· Stress och matvanor

I boken finns också ett hundratal gröna recept framtagna i samarbete med Ola Johansson, en av Sveriges främsta kockar inom vegetarisk kost. Från goda och mättande soppor, matiga sallader, gröna varmrätter, matbröd och frukosträtter till desserter.
Låt din hälsoresa börja redan idag - det är lättare och roligare än du tror!

Läs mer

Ola Johansson, Kåre Engström

Ät dig frisk med grön mat