Tony Irving

Foto: Rickard Sund

Utforska författaren

Tony Irving har arbetat som danspedagog i över tjugo år. Han kommer ursprungligen från Skottland och har arbetat med pardans både som lärare och domare över hela världen. Våren 2008 är han åter aktuell som juryordförande i teve-succén Let's Dance samt bokaktuell med Move your ass! som han skrivit tillsammans med Anna Strid.

Utgivning

Om boken

Det här är en första hjälpen-bok för alla män som vill ha snabb och enkel vägledning till dansens värld. Tony Irving, känd från TV-programmet Let's Dance, och Anna Strid, som tävlingsdansat i många år, hjälper till med dansstegen samt ger en lektion i dansens vett och etikett.

Move your ass! fungerar som en introduktion till dans i största allmänhet, en vett- och etikettbok för dans samt en regelrätt danskurs med tillhörande dvd. Det är den enklaste danskurs som någonsin skapats! Du kan ta med den var som helst och här finns till och med en idiotsäker dans som Tony Irving skapat som verkligen bevisar att ALLA KAN DANSA.
Dans är roligt. Dans är ett sätt att umgås. Dans är ett sätt att uttrycka sin personlighet på. Men det är svårt att tycka att dans är kul när fötterna inte går dit de ska och handsvetten bryter fram. Move your ass! ger män i alla åldrar en möjlighet att gå ut på dansgolvet utan att få hjärtklappning eller känna obehag.
Pardans handlar om ett samspel. För att illustrera olika problem som män ofta upplever i samband med dans beskriver boken ett antal karaktärer som alla har ett komplicerat förhållande till dans. Läs berättelserna och identifiera vilken danstyp du själv - eller din man - tillhör.
Boken innehåller en kort beskrivning av de tio vanligaste sällskapsdanserna och ett kapitel om vett och etikett i dansens värld. Avslutningsvis får du ett antal danskort som du tillsammans med dvd-skivan kan använda för att lära dig dansa. Enkelt och metodiskt följer du Tony Irvings instruktioner och vips så ska du se att du vågar bjuda upp på nästa bröllop eller 40-årsfest.
Lycka till! Och kom ihåg: ALLA KAN DANSA!

Läs mer

Tony Irving, Anna Strid, Annelie Arn-Wirén, Alia Durrani

Move your ass!