Maria Ahola

Utforska författaren

Maria Ahola är utbildad inom Svenska Brukshundklubben till instruktör och hundtjänstinstruktör inom Hemvärnet samt MH-figurant. Hon drev under tio år ett eget hundtrim, men har idag egen kursverksamhet i privat regi som huvudsyssla. Hon har jägarexamen och är utbildad viltspårdomare och dömde aktiv under några år.Maria bor i ett gammalt soldattorp utanför Enköping tillsammans med sina tre hundar och har under åren provat på det mesta inom hundsport.Hon tror på genomgående mjuka träningsmetoder där hunden får göra fel men uppmuntras att göra rätt och är övertygad om att man då får en hund som aktivt själv väljer att vara "duktig".

Utgivning

Om boken

Vilket är viktigast för dig - att hunden ses som duktig av omgivningen eller att du ses som en duktig hundägare?

Uttrycket "köttbullelydnad" har myntats av tuffare hundtränare som menar att andra som använder godis i sin lydnadsträning inte har riktig lydnad på sina hundar utan endast "köttbullelydnad".
Det finns många sätt att få en hund att lyda - bra och dåliga. Att ett sätt fungerar betyder inte nödvändigtvis att det är bra. Det finns hundar som gör som de blir tillsagda när ägaren ryter en order, men som samtidigt stoppar svansen mellan benen och kryper ihop. Andra hundar viftar glatt på svansen och gör som ägaren ber dem för att de vet att de får beröm och godis. Deras ägare har tränat lydnad på ett bra sätt. Åtminstone om man frågar hunden!
Budskapet i den här boken är att hunden har rätt till ersättning, respekt och ett trevligt bemötande. Köttbullelydnad förklarar hur man får sin hund duktig med mjuka metoder och massor av köttbullar eller annat som den älskar. Boken visar också hur hela familjen kan delta i att träna sitt, ligg och leka roliga lekar med hunden. Resultatet blir en glad, lydig och harmonisk hund i en väl fungerande flock där alla vet vad som gäller.

Läs mer

Maria Ahola

Köttbullelydnad