Torben Wiese

Foto: Privat

Utforska författaren

Torben Wiese arbetade som försäljningschef inom e-learning när han hoppade av och startade ett eget konsultföretag. Han arbetar idag som förändringskonsult och hjälper både företag och privatpersoner som vill bryta vanemönster och utvecklas.

Utgivning

Om boken

Vanans makt är stor. Hjärnan sparar energi om du gör som du brukar. Men om du vill nå dina mål och få tid för det som är viktigast för dig, ska du se över dina vanor. För det gäller att bryta invanda mönster för att kunna utvecklas enligt Torben Wiese.

Redan den grekiska filosofen Herakleitos sa för över 2 500 år sedan att "det enda som är konstant är förändring".
I en värld full av utveckling och förändring kommer företag och personer som inte justerar, förändrar, anpassar sig och utvecklas förr eller senare att stagnera. De lever i sin egen självbeskyddande uppfattning att genom att stanna kvar i samma till synes säkra vanemönster kommer ingenting att förändras. Men en förändring behöver inte vara negativ utan kan oftast leda till utveckling och förbättring. Det menar i alla fall Torben Wiese, som själv bröt vanan och sa upp sig från sitt välbetalda jobb som försäljningschef. Idag föreläser han och skriver böcker om hur man kan bryta dåliga vanor och våga förändra det som inte är bra i ett företag eller i privatlivet.
Torben Wiese vill med sin bok uppmana dig att ta makten över ditt liv. Det är du och ingen annan som bestämmer vad du vill göra. Vanor ger trygghet, men det kan vara en falsk trygghet. Fundera över vad du vill med ditt liv; sluta röka, byta jobb, ägna mer tid åt familjen, resa, osv. "Jag tror att de flesta människor är redo för förändring men deras hjärnor säger nej. Det gäller att ta makten över vanan och bli en vanebrytare."

Visste du att:
· 92% av oss har fasta rutiner för våra morgonbestyr.
· 81% av oss äter samma frukost varje morgon.
· 78% av oss har fasta mönster för var vi sitter och tittar på TV.
· 86% av oss faller i sömn i samma ställning varje kväll.


Läs mer

Torben Wiese

Bryt vanan och nå dina mål