Jerk W Langer

Utforska författaren

Jerk W. Langer är läkare och vetenskapsjournlist. Han har tidigare skrivit ett flertal böcker för Politiken som Politikens stora läkarbok och Politikens bok om kosttillskott.

Utgivning

Om boken

Övergångsåldern är en naturlig period i en kvinnas liv. Men vad händer egentligen i kroppen och knoppen och vad kan du göra för att må så bra som möjligt? I Langers bok får du veta allt som är värt ett veta om denna period i ditt liv.

För hundra år sedan var det inte så många kvinnor som överlevde sin 50-årsdag på grund av ett hårt liv med många barnafödslar, tungt arbete och dålig kost. Idag är det snarare så att en kvinna i femtioårsåldern är i sin mest aktiva fas i livet. Karriären tar ny fart, barnen har blivit stora och hon får mer tid för sig själv och sina intressen. Samtidigt går kroppen in i en övergångsålder, vilket påverkar kvinnan på olika sätt.
I den här boken skildras vad som händer i kvinnans kropp och psyke när hon kommit i övergångsåldern. Här beskrivs typiska och helt normala symptom som vallningar, humörsvängingar, sömnsvårigheter och nedsatt sexlust.
Författaren ger råd om hormoner, kosttillskott, mat och motion så att du ska må så bra som möjligt under den här perioden av ditt liv. Boken är mycket pedagogiskt och informativt upplagd och lockar också till ett och annat skratt, tack vare de humoriska illustrationerna.

Ur boken:
· För och emot hormoner
· De bästa kosttillskotten
· Ät dig ur vallningarna
· Bli fri från dina sömnbesvär
· Ett gott sexliv

Läs mer

Jerk W Langer, Gitte Skov

Övergångsåldern