Jo Glynn

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Vi svenskar älskar italiensk mat! Vare sig vi lagar tisdagspasta eller planerar en stor buffé till festen. Pastan, tomatsåsen, parmesanosten, olivoljan, de härliga råvarorna, de goda kryddorna... Det är vår nya husmanskost som alla älskar. Och den är lika nyttig som härligt god!

Kokboken Maten från Italien är en billig resa till världens bästa matland! Sällan har så många goda rätter samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok!
I Italien pratar man inte om vädret - i Italien berättar man vad man åt till middag eller just ätit till lunch. Denna italienska passion för mat genomsyrar boken.
Det är en resa från Siciliens gatumarknader, till Neapels ostar, Toscanas vingårdar och Bolognas restauranger. Boken innehåller: antipasto; sallad & soppor; fisk & skaldjur; fågel, vilt & kött; grönsaker; pizza & bröd; polenta, ris & pasta och desserter.
Speciella kapitel berättar mer om den italienska mattraditionen; det utsökta köttet (från slaktaren i Norcia), ost (de berömda ostarna i Parma), pizza (världens bästa pizza finns i Neapel!), pasta (konsten att laga riktig spaghetti), kaffe (från espresso till macchiato), vin (från de berömda Toscana-vinerna till marsala från Sicilien).
En ordbok reder också ut de italienska matbegreppen; från al dente till zucchini.
De utslitna begreppen "inspirerande" och "det vattnas i munnen" får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna rikt illustrerade matbibel.

Läs mer

Sophie Braimbridge, Jo Glynn

Maten från Italien