Geoffrey Budworth

Utforska författaren

Geoffrey Budworth började sin yrkesbana som polisinspektör i London. Kunskaperna från polisarbetet och alla de knopar som används vid klättring och segling har resulterat i en mängd böcker med olika inriktning; allt från rättsmedicinsk utvärdering till reparbeten som prydnad.

Utgivning

Om boken

Knopar & reparbeten är knopboken utöver det vanliga. Den här kompletta och praktiska uppslagsboken visar hela 200 knopar, stek och sjömansarbeten. Tydliga fotografier och lättillgänglig text beskriver steg för steg hur man gör knoparna. Här kan man lära sig de viktigaste knoparna - en för varje situation. Alla knopar har sin egen funktion. Är det knopens styrka eller hur snabbt den går att knyta som är viktigast? Storleken eller hur pålitlig den är?
Knoparnas konung - pålsteket - finns med liksom det klassiska dubbla halvslaget. Men andra användbara, lite mer ovanliga knopar som Marlinstek och Apnäve får också plats. Alla knopar är tydligt uppdelade i kategorierna fiske, fritidsbåtar, klättring, friluftsliv och allmänna användningsområden. Tydliga symboler på toppen av sidorna visar på knopens användningsområde.
Boken innehåller också kapitel om reptyp, materiallära och hållbarhet, repvård och repets historia.
Vare sig man är en nyfiken nybörjare eller en hängiven entusiast så är Knopar & reparbeten intressant läsning och en oumbärlig hjälp. Boken är inbunden och rikligt illustrerad i fyrfärg.

Läs mer

Geoffrey Budworth

Knopar & reparbeten