Margaret von Platen

Utforska författaren

Margaret von Platen är näringslivsjournalist och har bland annat skrivit den första biografin om Jan Stenbeck, Boken om Stenbeck, samt De framgångsrika familjerna, om entreprenörer och familjeföretag.

Utgivning

Om boken

Att påtala missförhållanden i ett företag eller i en organisation borde vara hedervärt och uppmuntras. Men ofta är det tvärtom. Människor som går sin egen väg och höjer sin röst imponerar sällan. De är också ovanliga. Alltför många verkar vilja skydda sig själva, sin karriär, sin privatekonomi.

Men ett fåtal säger faktiskt ifrån. Varför gör inte de som alla andra? Varför följer de inte flocken? På engelska kallas de för “whistleblowers". På svenska: Visslare, sanningssägare eller rättshaverister. Att "vissla" uppfattas många gånger som att svika och förråda.

I Sanningssägare eller karriärist - en bok om civilkurage låter Margaret von Platen oss möta dessa sällsynta människor som höjt sina röster trots att det kommit att stå dem dyrt. Margaret von Platen är näringslivsjournalist och har bland annat skrivit den första biografin om Jan Stenbeck, Boken om Stenbeck, samt De framgångsrika familjerna, om entreprenörer och familjeföretag.

Läs mer

Margaret von Platen

Sanningssägare eller karriärist