Anna Gardberg

Utforska författaren

Anna Gardberg har under många år arbetat som reporter på tidningarna Gravid, Vi Föräldrar och Junior och även som frilansjournalist/stylist. Tillsammans med Anna-Maria Stawreberg har hon skrivit Kalas!.

Utgivning

Om boken

Kalas! är den perfekta inspirationsboken oavsett om du vill skapa ett roligt och spännande kalas för ditt barn eller bryta vardagstristessen med en fest för både stora och små. Kalas på olika teman och under skilda säsonger, handfasta tips, recept.

På barnkalaset är huvudsaken att födelsedagsbarnet får känna sig speciellt och ha det roligt. Det spelar ingen roll om vi som föräldrar lagt ner mycket tid och stora ansträngningar eller om vi valt en enklare lösning. Ibland är till och med det enklaste det roligaste, det är ändå att få träffa kompisarna och ha kul tillsammans som är det viktiga.
Samma inställning har författarna till Kalas! när de umgås barn och vuxna tillsammans, ibland på fest, en annan gång på cykelutflykt med knytis. Och egentligen krävs det inte att någon fyller år för att man ska ställa till med kalas, fest eller en gemensam utflykt. Lika roligt kan man ha bara någon tar initiativet till att träffas.
Alla kalas i boken har ett tema som följer årstiderna, med sjörövarkalas på våren, orientalisk fest på sommaren, ett älvkalas en sommareftermiddag i skogen, en spökfest på hösten, en midvinterfest utomhus på vintern, för att nämna några av bokens alla kalas. Till varje kalas finns konkreta, handfasta tips på roliga lekar, bra lokaler att vara i eller hur man får utomhusfesten på vintern att fungera och bli kul. Dessutom recept på god mat som är lätt att ta med sig eller som går att förbereda så att festen inte hamnar i köket. Men här finns också kalas där man bjuder in barn och vuxna tillsammans. För som författarna konstaterar: "För oss är det en självklarhet att barnen också är med, att vi umgås barn och vuxna tillsammans. När vi väl är lediga vill vi inte alltid lämna bort barnen med barnvakt."
Kalas! handlar om att få vara tillsammans i en paus i vardagen, vare sig det handlar om ett traditionellt barnkalas eller fest för stora och små. Kalas! hjälper dig att hitta de små stunderna som är livet.

Läs mer

Anna-Maria Stawreberg, Anna Gardberg

Kalas!