Donald McCaig

Foto: Kristen Schmid

Utforska författaren

Donald McCaig, född 1940, är en amerikansk författare. Hans senaste bok på svenska var Rhett Butlers berättelse (2008), som var en fortsättning på Borta med vinden.

Utgivning

Om boken

Mammy föds i Saint Domingue och förlorar tidigt sina föräldrar. Två franska emigranter tar sig an henne och tar med henne till Savannah i amerikanska Södern. Hon möter flera personer som kommer att forma och påverka henne. Tills hon slutligen hamnar hos familjen O'Hara och får ta hand om och uppfostra Scarlett, huvudpersonen i Borta med vinden.

Läs mer

Donald McCaig

Ruths Resa

Om boken

Genom Rhett Butlers ögon möter vi de människor som formade hans personlighet, och som gjorde honom till den oförglömliga karaktär vi minns från Margaret Mitchells klassiker från 1936. Här finns Langston Butler, hans orubblige far, Rosemary, den ståndaktiga systern, Tunis Bonneau, bästa vän och före detta slav, och Belle Watling, som var den kvinna som först vann hans hjärta, innan en viss Scarlett O'Hara dök upp i hans liv. Det var en ödesdiger dag, på randen till inbördeskrig, som kom att förändra deras liv och värld för alltid. Scarlett O'Hara och Rhett Butler - de var mer lika än de någonsin kunde erkänna, och kanske mer förälskade än de någonsin förstod… Denna magiska historia tar ny fart när gamla sanningar ges oväntade svar, nya hemligheter avslöjas och den eviga kärleken får en fortsättning.

Läs mer

Rhett Butlers berättelse

Donald McCaig

Rhett Butlers berättelse