Cheryl Owen

Utforska författaren

Cheryl Owen är en erfaren hantverkare som även har arbetat med klädsömnad, modedesign och broderi. Hon har medverkat i en rad tidskrifter och har även skrivit flera böcker.

Utgivning

Om boken

Inslaget av smycken i modet är viktigt och det har blivit alltmer populärt att göra smyckena själv. Förutom att det är en enkel och rolig sysselsättning blir egentillverkade smycken förhållandevis billiga och man får råd att byta smycken efter klädseln.

Modellerna i 101 härliga halsband är moderiktiga, rikt varierade och lätta att göra. Materialen är enkla och verktygen som behövs få. Enkla, sofistikerade smycken blandas med mer iögonenfallande och lekfulla.
Bokens inledande teknikdel lär ut handgreppen med hjälp av steg-för-steg-bilder och ledsagande text. Pedagogiskt visas hur man trär pärlor på tråd, gör klämpärlor, ringöglor, lås och stoppärlor, hur man lindar med tråd, använder stavar, gör lindade öglor, hängen och hängande pärlor samt hur man använder avslutningshylsor och pärlgömmor.
Bland de 101 modellerna finns halsband av antika smyckedelar, med flytande glasstjärnor, snodda rader av pärlor, av peyotestygn, lariater med glaspärlor, snoddar med pärlor, olika chokerhalsband, y-halsband, halsband med berlocker och enstaka hängen, av organzaband med mera.
Det stora urvalet och de härliga färgbilderna gör att var och en lätt finner sina favoriter.

Läs mer

Cheryl Owen

101 härliga halsband