Johan Lindberg

Utforska författaren

Johan Lindberg, född 1977 i Skellefteå, är journalist. Anja och Pärson är hans första bok.

Utgivning

Om boken

"Vi har ett samarbete där ingen kan förstå vad vi säger till varandra, bara jag och hon, då är det underbart att vara i backen och hon behöver inte klappa om mig eller säga det högt. Vi tittar bara på varandra och vet att vi har den här kontakten som ingen vet och ingen förstår."
Anders Pärson

Från knappa förhållanden i Tärnabys utkanter till dubbla bragdguld och världscupmiljoner. Hon är en av världens bästa utförsåkare. Han är hennes tränare. Anja och Pärson är en reportagebok om en ovanlig dotter och en ovanlig far.
Journalisten Johan Lindberg har följt team Pärson under 2007 och 2008 på krävande världscuptävlingar, under tidiga morgnar på träningsläger och hemma i Tärnaby där allt startade. Anja och Anders Pärson berättar om det ordlösa samförståndet, om vikten av att stå med bägge fötterna på jorden och om kändisskap, älgjakt och klarröda pjäxor. Hur lyckas man vara en krävande tränare och en förstående pappa på samma gång? Och hur blir man en självständig individ när man hela livet har haft sin pappa nära inpå?

Läs mer

Johan Lindberg

Anja och Pärson