Lotta Bäckström

Foto: Matilda Lindeblad

Utforska författaren

Lotta Bäckström arbetar som kock i Göteborg. Hon har tidigare arbetat på flera kända restauranger och har också utvecklat flygmaten på Malmö Aviation. Sedan 1998 arbetar hon med catering och matlagningskurser i det egna företaget Himlagott. Lotta är en matkreatör både visuellt och smakmässigt. Hennes mat är robust och lekfull, och hon använder gärna udda ingredienser för att göra dukningen vacker och inbjudande. Lotta, och Himlagott, förmedlar matglädje helt enkelt. "Mitt intresse för mat fick jag tidigt, av min mamma som älskar att laga mat. Vi var först på vår gata med alla spännande smaker, och hon letade alltid upp alla kurser på utländsk mat. Tant Wivan, husmor på dagis, hade mig hängande i kjolarna hela dagarna, och där jag fick hjälpa till att röra i grytorna. Så man kan säga att min debut redan började på dagis."

Utgivning

Om boken

Himlagott med choklad och kladdkakor är en frestande bok full av bakverk och sötsaker med choklad som grunden i alla recept.
En färgstark och inspirerande bak- och dessertbok, med härliga bilder som förför och inbjuder till kalas, trädsårdsbjudning i bersån eller ett riktigt traditionellt kafferep. Här hittar du recept på till exempel chokladrulltårta med amarettokräm, chokladbrownies med aprikoser och honungsmarinerade pistagenötter.

Bakom recepten står Lotta Bäckström, en kock som är känd för lekfullhet och kreativitet i sin matlagning.
Ewa K Andinsson står för bokens läckra bildmaterial och Camilla Simonson för formgivningen.

Läs mer

Lotta Bäckström, Anna Eriksson

Himlagott med choklad och kladdkakor

Om boken

Att ställa till med fest eller bjuda sina vänner på middag behöver inte vara komplicerat eller svårt. Bufféer är ett utmärkt och trevligt sätt att ordna en bjudning på. Det är generöst och inbjudande och passar för många olika tillfällen.

Himlagott med bufféer är en bok full av inspiration till både stora och små middagsbjudningar. Allt ifrån den sprakande nyårsfesten till en enklare brunchbjudning för långa söndagsmorgnar eller en kärleksmåltid för två.
Bakom recepten står Lotta Bäckström, en kock som är känd för lekfullhet och kreativitet i sin matlagning.
Maträtterna är okomplicerade men med spännande former och smaker. Här bjuder hon på recept till 10 bufféer som du kan luta dig emot, oavsett om du är van eller ovan i köket. Hon ger också praktiska tips hur man planerar sin middagsbjudning så att du själv hinner njuta av både mat och trevligt middagssällskap.
Låt dig inspireras och uppmuntras till att bjuda hem dina vänner på en härlig smakupplevelse!

Boken är vackert illustrerad med Ewa K Andinssons bilder och läckert formgiven av Camilla Simonson.

Läs mer

Himlagott med bufféer

Lotta Bäckström, Anna Eriksson

Himlagott med bufféer