Louise Haaga

Utforska författaren

Louise Haaga är B-tränare, mental tränare/rådgivare, banbyggare och lärare på ridskolan i Strömsholm. Hon tävlar själv med stor framgång i svår hoppning.

Utgivning

Om boken

Inom ridsporten i Sverige idag finns ett stort antal aktiva barn och ungdomar som tränar och tävlar - på ridskola eller på egen hand med tränare. Bakom dessa barn och ungdomar står ett ännu större antal föräldrar och andra supportrar. Ponnyföräldrarna.

Viljan att satsa på sitt barns idrott är stor inom ridsporten och det resulterar i massor av engagemang. Men hur stöttar man sitt barn på bästa sätt? Och vilka krav kan man ställa på barnen?
Redan på ridskolenivå är engagerade föräldrar en förutsättning för att det ska fungera praktiskt och ekonomiskt. Dock finns ett stort glapp mellan den kraft och energi som många föräldrar lägger på barnens idrott och den faktiska kunskap man som förälder besitter. Med rätt handledning och bakgrundskunskaper kan man som förälder skapa förutsättningar för ett livslångt intresse för ridning och tävling hos sina barn. Med ökad kunskap kan många konflikter och en dålig självkänsla undvikas.
Boken är uppdelad i tre delar: en del som främst riktar sig till föräldrar med barn på ridskola, en del för familjer som överväger att ta det stora steget att bli fodervärd, medryttare eller skaffa en egen ponny, och en del som riktar sig till föräldrar med barn som har egen ponny och vill göra en mer seriös satsning på tävling.

Läs mer

Anna Schager, Louise Haaga

Ponnyföräldrar