Rabih Alameddine

Utforska författaren

Rabih Alameddine, född 1959 i Beirut men sedan många år bosatt i USA, är författare och konstnär. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, men Hakawati är hans stora litterära genombrott.

Utgivning

Om boken

"Lyssna. Låt mig ta dig med på en resa bortom dina vildaste drömmar. Låt mig få berätta en historia."

Usama al-Kharrat återvänder till Beirut från USA när hans far ligger på sin dödsbädd. Tillsammans med sin familj börjar han återupptäcka det som alltid betytt mest för dem: skvallret, skrattet och - inte minst - berättelserna. Usamas farfar var en hakawati, sagoberättare, och bjöd på förtrollande historier om Libanon, de turkiska krigen och hur han fick namnet al-Kharrat (påhittaren).

Men här skildras även de samtida libaneserna och deras till synes eviga krig och hjärtskärande kamp för överlevnad. I en intrikat spegelsal av samtidsberättelser och sagor utvecklas romanen till en fabulös resa bortom våra vildaste drömmar - en värld där de gamla legenderna är invävda i nutidens osannolikheter.

Med ständiga kast mellan skratt och tårar har Rabih Alameddine - som vore han en äkta hakawati - skrivit vår tids Tusen och en natt.

Läs mer

Rabih Alameddine

Hakawati