Björn Kjellberg

Utforska författaren

Björn Kjellberg är barchef på stjärnkrogen F12 i Stockholm. Han är också utbildningsansvarig vid Grythyttans bartenderskola. Björns passion är cocktails och all den historia och kultur som omgärdar dem.

Utgivning

Om boken

Sommaren är en härlig årstid - ofta har vi lite längre semester och kan passa på att slappna av ordentligt. Oavsett om man väljer att tillbringa sina lediga dagar utomlands eller hemma, på landet eller i stan, i trädgården eller på stranden, så vill vi lyxa till det lite extra på sommaren med god mat och goda drycker. I Sommardrinkar hittar du drycker och drinkar för alla sommarens tillfällen - allt från grillfesten och cocktailpartyt till lata dagar i trädgårdens hängmatta eller på stranden. Vad sägs till exempel om en svalkande päronmojito eller äppelpunch i solskenet på stranden eller en fräsch fläder- eller nyponkaraff i bersån eller varför inte en värmande kamomilltoddy eller plommonflip vid pusslet en regnig dag?
I Sommardrinkar hittar både den vane hemmabartendern och nybörjaren såväl klassiska recept på Daiquiri och Sangria som moderna, och såväl enkla blandningar direkt i karaff som lite mer krävande - oavsett är drinkarna och smakerna somriga och lätta att tycka om!

Läs mer

Björn Kjellberg

Sommardrinkar

Om boken

Bjud dina vänner på cocktailparty och servera både trendiga och klassiska drinkar. Det är inte svårt och du behöver inte ha barskåpet fullt med olika likörer och spritsorter. Med ett fåtal flaskor kan man skapa såväl traditionella som innovativa drinkar för olika tillfällen och smak. Om man utgår från de klassiska
drinkfamiljerna kan man variera i det oändliga och även skapa fritt efter vad man har hemma, vad man är sugen på för stunden eller vad som passar kvällens tema. Moderna och klassiska drinkar är uppbyggd kring några av de mer klassiska drinkfamiljerna, där författaren berättar varje drinkshistoria och ursprung följt av en etablerad, officiell variant på drinken
och slutligen en modern tolkning på samma tema. Sist i boken bjuder några av Sveriges främsta bartenders på sina personliga favoritrecept för dagen. Björn Kjellberg arbetar sedan 2007 som barchef på F12 Restaurant i Stockholm. Han är även utbildningsansvarig vid Grythyttans bartenderskola. Björns passion är cocktails och all den historia och kultur som omgärdar den klassiska tiden, men även råvarorna och hantverket bakom och den utveckling som lett oss från gallernas vin och kodablandningar till dagens cocktailrenässans.

Läs mer

Moderna och klassiska drinkar

Björn Kjellberg

Moderna och klassiska drinkar