Stefanie Girard

Utforska författaren

Stefanie Girard har sprättat och återanvänt saker och ting ända sedan hon lärde sig använda sax. Hon är utbildad i industridesign vid Pratt Institute. Förutom att göra design till tidskrifter är hon specialiserad på produktion av sömnads-, sticknings-, smycke- och scrapbookingmaterial för teve och Internet.

Utgivning

Om boken

Med en hög gamla tröjor och grundläggande kunskaper i sömnad kan man skapa unika och personligt präglade plagg och accessoarer. Det här är den perfekta boken för alla som gillar att sy, förändra, förnya och fynda - antingen längst in i garderoben eller i vintagebutiken.

Fyra goda skäl att sprätta upp en tröja:
- Man kan inte köpa "tröjmaterial" som metervara.
- Tröjor får skador eller blir omoderna, medan mönstren, färgerna och strukturerna ofta fortfarande fungerar.
- Återbruk av tröjor är bra för miljön.
- Det är roligt!

Det är dags att ta hand om dina slitna, skadade eller hopplöst omoderna tröjor och förvandla dem till nya klädesplagg, accessoarer och annat kul. Den här boken visar hur du väljer ut, sprättar upp, syr, tovar och dekorerar gamla tröjor och förvandlar dem till väskor, vantar, halsdukar, mössor, klänningar, kjolar, smycken, mjuka leksaker eller en samling snygga kuddar. Ta en tröja och gör något nytt innehåller 35 modeller med fullständiga steg för steg-beskrivningar, tillklippningsdiagram och mönster som gör arbetet snabbt och lätt. Dessutom presenterar ett inspirationsgalleri ytterligare drygt 60 modeller.
Boken inleds med en utmärkt teknikdel som visar hur man väljer tröja, hur man kan tova den i tvättmaskin till ett tjockt och kompakt material, hur man tar isär den eller repar upp den och återanvänder garnet. Här presenteras också lämpliga verktyg, olika sömnads- och broderitekniker. I slutet av boken finns tydliga mönster till modellerna - lätta att rita av och förstora.

Läs mer

Stefanie Girard, Judy Love

Ta en tröja och gör något nytt