Jesper Lindberg

Utforska författaren

"Mat och musik. Man känner när det är på riktigt. Det är gott. Eller det svänger. Man kan inte laga mat eller spela ett musikinstrument på låtsas!"

Jesper Lindberg, f.d. kokboksförläggare, nu skribent och musikant.
Har skrivit en kokbok om cajunköket, och text till Leif Mannerströms Skaldjur och Julkokbok.
Han ligger också bakom en lång rad av kokboksboomens mest uppmärksammade kokböcker.

 

Utgivning

Om boken

Skaldjur hör till livets goda! Leif Mannerströms nya stora bok handlar både om hummer, ostron och krabba till fest, och räksmörgåsar och skaldjurssoppa man kan laga till vardags.

"Vi har fantastiska skaldjur i Sverige. Så det är klart att det är gott!"

I Skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Skaldjur är en bok för glädje och njutning!

Läs mer

Leif Mannerström, Jesper Lindberg, Lisa Nestorson

Mannerströms skaldjur

Om boken

Att göra egen korv har blivit nya surdegen. En gastronomisk folkrörelse utrustad med korvhorn, fjälster och entusiasm. Stoppa din egen korv och slipp utfyllnad och E-nummer.

Gör korv! innehåller allt du behöver veta för att kunna sätta igång - råd om utrustning, handfasta tips och hur viktigt det är med renlighet och rätt temperatur på ingredienserna. Ett kapitel visar principen: mal köttet, blanda med kryddor, stoppa i fjälster.

Här finns lammkorv, korv med fläsk och nötkött, korv med lax och räkor och vegetariska korvar. Starka korvar och lagom starka, grillkorvar, kokkorvar, korv till vardag, utflykt och fest!

Bland recepten finns Thüringer bratwurst med surkål, friterad lök och picklad rödlök, lax- och räkkorv som ångas och serveras med crème fraiche, kimchi-aioli och salsa och merguez med cous cous-sallad och myntayoghurt.

Gott om korv och gott med tillbehör! Här finns recepten på surkål, senap, relish, salsor, chili, rostad lök, pickles, ajvar, bostongurka, och räksallad - som ibland är ett måste ...Läs mer

Gör korv!

Johan Åkerberg, Jesper Lindberg

Gör korv!

Om boken

"I love shellfish! The very word is sheer poetry. They are fished and caught by skilled professionals, they are lovingly and carefully cooked and they are relished by gourmets and gourmands. Shellfish are food for the gods and, to us humans, a foretaste of heavenly bliss." Ur recensioner:

"Den är grandios och läcker, varje bild som en tavla, texterna både jordnära och poetiska och recepten fullt genomförbara även för noviser."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Det bästa av den bäste! Det finns ingen som behandlar skaldjur och gäster bättre än Leif Mannerström."
Peter Harryson, (ger julklappstips i Tidningen VI)

Läs mer

Mannerström's Shellfish

Leif Mannerström, Jesper Lindberg

Mannerström's Shellfish