Richard David Precht

Utforska författaren

Richard David Precht föddes 1964 och har studerat tysk litteratur, filosofi och konsthistoria (han doktorerade på Robert Musil).

Sedan 1995 skriver han om kultur, media, filosofiska och etiska frågor i tidningar som Faz, Die Zeit och Literaturen. Han har tidigare givit ut flera böcker, och i år ligger hans nya bok Liebe (Kärlek) också den på den tyska bestsellerlistan. Richard David Precht bor i Köln och Luxembourg.


 

Utgivning

Om boken

Richard David Precht har skrivit den mest framgångsrika boken om filosofi som någonsin publicerats i Tyskland. En lika insiktsfull som lättillgänglig och underhållande introduktion till filosofins svar på livets stora existentiella frågor. Vad är verkligt? Vad är sant och falskt? Hur kan jag veta vem jag är? Varför skall jag göra goda gärningar? Har livet någon mening?

Det finns många böcker som försökt introducera filosofin för gemene man, men Richard David Prechts bok Vem är jag? är annorlunda alla andra försök.
Aldrig förr har någon guidat läsarna genom de stora filosofiska frågorna så underhållande och elegant. Från den senaste hjärnforskningen och psykologin till filosofins centrala frågeställningar berättar Precht om forskningens senaste rön och teorier och lägger, som i ett pussel, samman bitarna till en lika vacker som häpnadsväckande bild av människan och hennes tankevärld.
Läsningen av hans bok blir till en spännande upptäcktsresa till oss själva, intelligent och underhållande. Ett drygt år efter utgivningen av den tyska originalupplagan hade boken översatts till 18 språk och legat etta på Der Spiegels bestsellerlista för fackböcker i över 40 veckor.


"När ni läser den här boken har ni redan tagit första steget mot ett lyckligare liv. Den är oemotståndlig."
Elke Heidenreich, författare och litteraturkritiker

"Lustfyllt, lekfullt och förståeligt förr alla."
Obermain-Tagblatt


Läs mer

Richard David Precht

Vem är jag - och i så fall, hur många?