Jan Eaton

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Lär dig såväl de grundläggande som de avancerade virkningsteknikerna med hjälp av proffsens knep och yrkeshemligheter.

Virkskolan är en oumbärlig samling av tekniskt kunnande, tips och knep om hur man reder ut alla möjliga praktiska problem som rör virkning. De tre hundra tekniker som boken går igenom beskrivs i den ordning du oftast behöver dem under arbetets gång. De handlar om allt från att välja rätt virknål och garn till hur du sedan sköter ditt färdiga plagg.
Du får lära dig att jobba praktiskt med mängder av olika slags garn och uppskatta tidsåtgången för ett projekt. Du lär dig också hur du anpassar mönster till specialsydda plagg, förlänger befintliga plagg med utsmyckningar och kanter, och mycket mer.
Alla stygn visas med detaljerade färgbilder, allt från grundläggande varianter till mer avancerade, som till exempel filetmönster. Det finns också goda råd om hur du blandar och matchar olika mönster och färger. Virkskolan innehåller dessutom massor av inspiration för den som vill lägga till en personlig touch med detaljer och komplexa mönster.
Med bilder, diagram och tydliga instruktioner guidas du steg för steg genom hela arbetet, men du kan lika gärna bläddra dig fram till goda tips och råd om det som just du behöver hjälp med.

Läs mer

Jan Eaton

Virkskolan