Sofia Hedström

Foto: Chito Yoshida

Utforska författaren

Sofia Hedström är journalist och rapporterar om mode i bland annat Svenska Dagbladet, SVT, norska NRK och Stil i P1.

Hon är en modeveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och Sao Paolo, och intervjuat designer som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs.
Hon är en av den världskända modefotografen the Sartorialist stilfavoriter och har synts i magasin som amerikanska Elle, brittiska Vogue och japanska Vogue. 

Sofia Hedström nominerades 2012 till Livinggreen Award för boken Modemanifestet med motiveringen:
"Med sin passion för ett hantverk tillika en konstform guidar Sofia Hedström tillsammans med fotografen Anna Schori den hängivna modeälskaren i lusten att bygga en hållbar garderob och ökar medvetenheten kring det snabba modets pris. Sofia påverkar genom sitt engagemang för kvalité och vintage en helt ny generation konsumenter. Genom boken och bloggen gör Sofia det lättare för modeintresserade att tänka klimatsmart i en allt mer snabbfotad modevärld."

 

Utgivning

Om boken

Är du modeintresserad men vänder dig mot den rådande shoppinghysterin? Vill du förnya din garderob och din stil utan att det kostar massor av pengar? Då är Modemanifestet en bok för dig.

Mode. Ett värdeladdat ord som för många är lika med shopping, konsumtion och slit och släng - en definition som till stor del befästs av dagens modebloggare och modejournalistik.
Men vi är många som efterfrågar ett nytt sätt att tänka kring mode och stil. Ett tankesätt som inte handlar om shopping utan om att förnya sin stil utan att behöva skaffa den senaste it-väskan eller de trendigaste skorna. Att slippa vara en modeslav och i stället börja tänka kreativt kring sin egen klädstil.

För dig som är vardagsmodeintresserad och medveten presenterar journalisten Sofia Hedström och fotografen Anna Schori ett nytt sätt att tänka kring mode. Första delen i boken är ett manifest som behandlar allvaret bakom modeindustrin men som samtidigt lär dig hur du lustfyllt, roligt och moderiktigt skapar en egen stil av kläder du redan har.

Och hur gör man det då, rent konkret? Den andra delen av boken är en receptsamling för dina kläder, med massvis av kreativa tips för din garderob. Möt till exempel Diana från Brooklyn som gör om gamla herrskjortor till haremsbyxor. Eller Elliot från Williamsburg som använder gympaskor och tennisbollar för att få till den perfekta tvätten på folks jeans. Eller japanske Joel som har gamla kimonor som sjalar och när de är utslitna använder dem som vackra omslag till födelsedagspaket och julklappar.

I Modemanifestet hittar du, förutom ett förord av världskända designern Vivienne Westwood och en ny och banbrytande modefilosofi, 50 trendiga personer från USA, Island och Sverige som alla har sina personliga sätt att förnya garderoben på och som de delar med sig av i den handfasta receptsamlingen.

Läs mer

Sofia Hedström

Modemanifestet