Camilla Porsman Reimhult

Utforska författaren

Camilla Porsman är frilansjournalist och utbildad inom personlig träning och kostrådgivning. Hon har tidigare givit ut ett antal böcker på Fitnessförlaget och skriver regelbundet i Fitness Magazine,ToppHälsa och Stadium Magazine. Hon har också medverkat i tv-programmet Kropp & Själ.

Camilla och Niclas Ericsson lärde känna varandra på en tränarutbildning, där de upptäckte att de har två stora intressen gemensamt: mat och träning.

Utgivning

Om boken

Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, att bygga muskler eller att gå ner i vikt. Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.

Hälsosam mat är viktigt och här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig. Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar.

Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Alla recept kan kombineras. Rätterna har lågt till medelhögt GI, ger hälsosamma fetter och är näringstäta (det vill säga utan tomma kalorier och rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter).

Vid varje recept visas en tabell med portionsstorlek för respektive behov och portionens kalorimängd, GI-värde, protein-, fett-, kolhydrat- och fiberinnehåll. Förutom recepten finns kapitel om måltidsplanering och en utförlig näringslära. Presentationen är pedagogisk och personlig - feelgood snarare än pekpinnar. Ledorden är gott, enkelt, prisvärt och nyttigt!

Slut på äggvitor och keso - så här kan en måltid se ut. Fördelningen varierar beroende på typ av träning:
Ungsbakad kycklingfilé (protein)
Wokad blomkål med ingefära och röd chili (grönsak)
Salsa på rostad paprika, tomat och sardeller (smaksättare)
Bulgur med lök och oliver (kolhydrat)

Läs mer

Niclas Ericsson, Camilla Porsman, Camilla Porsman Reimhult

Mat för dig som tränar