Maria Helander

Foto: Martin Cederblad

Utforska författaren

Maria Helander arbetar som beteendevetare, samtalsterapeut och skribent. Hon bloggar och skriver artiklar om inre- och yttre hälsa.

Utgivning

Om boken

Lär dig vad just du mår bäst av och njut med gott samvete av mat som gör dig frisk, stark, glad och full av lust till livet. Med rätt sorts näring kan du enkelt stå emot kroppens sug och balansera dina hormoner. Det ska vara enkelt och naturligt att uppnå hälsa.

Här presenteras mat som självklart passar hela familjen och som samtidigt gör dig i de härliga åren mellan 40 och 60 till den kvinna du trivs med. Dra ned på kolhydrater och du når din hälsovikt genom att äta naturlig mat som din kropp mår bra av. Det är en livsstil och inte ytterligare en ny bantningsmetod.

Boken presenterar en kavalkad av recept för både kropp och själ. Lågkolhydratskost som inte innehåller socker, gluten och mjölkprodukter. Smoothies för stressade dagar, hälsoboost i form av fräsch rawfood, medelhavsinspirerad mättande kost och många välsmakande vegetariska rätter.

Du får även våra bästa tips och vardagsråd om hur du som hormonsmart kvinna kan balansera livets andra viktiga delar, som återhämtning, träning, beröring och lust.

Läs mer

Maria Helander, Cathrine Schück

Ät dig i balans

Om boken

Här är kokboken för dig som en gång för alla vill sluta banta och istället bli vän med maten och kroppen. Att laga god och hälsosam mat ska inte vara ett bekymmer och stjäla onödig kraft och tid. Med enkel, god och rolig matlagning behöver du inte känna att du går på diet.

Har ditt fokus handlat om kaloriräkning och dåligt samvete över att tiden inte räcker till för att skapa näringsrik kost för dig och din familj? Denna kokbok presenterar inte bara enkla, goda och nyttiga recept, den svarar även på de frågor kring LCHF-metoden som du möter i din vardag. Med hjälp av KBT och LCHF-kost kommer du att kunna balansera kroppens hunger och känslornas sug. Du får några enkla vardagsråd på hur du tar itu med ditt beteende kring mat.

Resten av kokboken ger svar på de vanligaste frågorna kring din matlagning för att underlätta vardagen och visa att LCHF är ett naturligt levnadssätt för hela familjen. Vad ska jag bjuda på till festen? Vad kan jag äta när jag är panikhungrig? Hur väljer jag rätt råvaror och halvfabrikat? Hur gör jag när jag blir bortbjuden?
Goda och enkla recept för dig som har slutat att banta och vill slippa lägga onödig energi på din kost och vikt!

Läs mer

Aldrig mera banta! LCHF och KBT

Maria Helander, Cathrine Schück

Aldrig mera banta! LCHF och KBT

Om boken

Den här boken är för dig som vill sluta banta en gång för alla. För dig som förstår att det handlar om att arbeta tillsammans med kroppen och känslorna för att nå din idealvikt. För dig som är trött på att kämpa och vill hitta ett hållbart och berikande levnadssätt där du mår bra både i kropp och själ.

Helhetsmetoden handlar om att hitta balansen mellan hälsa, vikt och inre balans. Det handlar inte bara om vad du stoppar i dig utan också om känslor och kroppens invanda beroende av snabba kolhydrater. Det är därför du behöver den här boken, som ger dig en metod för att balansera kroppens hunger och känslornas sug. Det bästa resultatet i hälso- och viktfrågor uppnås om kropp och själ får arbeta tillsammans.

Boken är uppdelad i två delar:
Den första delen handlar om din kropp. Du får kunskap om hur en kolhydratsnål kost hjälper dig att nå mättnad och trygghet och ändå gå ner i vikt. Du får fakta om vad sockerberoendet ställer till med, hur maten påverkar dina hormoner och recept och inspiration till en hälsosam matlagning.
Den andra delen handlar om ditt känsloliv. Med moderna KBT-redskap får du hjälp att utforska din känslomässsiga relation till mat. I tio steg lär du dig att förstå ditt ätbeteende och får verktygen till att ändra på det som hindrar dig att nå din idealvikt. Genom att aktivt arbeta med enkla och lustfyllda övningar stärker du din självkänsla, får hjälp att sätta gränser och vägledning till att hitta ett hållbart och berikande levnadssätt - där maten inte är en tröst, utan en god vän.

Läs mer

Helhetsmetoden

Maria Helander, Cathrine Schück

Helhetsmetoden