Adam Mitchell

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Jimi Hendrix var världens främste gitarrist. Redan vid 27 års ålder gick han en tragisk död till mötes, omgiven av mystiska rykten. Nu berättar hans bror historien om en av rockens legendarer.

Leon Hendrix är bara 22 år gammal och sitter i fängelse när han får reda på att hans bror dött. Det var inte första gången rykten om brodern Jimis död cirkulerade, men när han får lämna sin cell för att ta emot ett samtal från deras pappa förstår han. Ingen i fängelset blev kallad till kontoret förutom när det var dags att friges eller om någon i familjen gått bort. Han förstod direkt att det inte rörde sig om det första alternativet.

Jimi Hendrix föddes den 27 november 1942 i Seattle. Hans barndom präglades av föräldrarnas fattigdom, festande och instabila förhållande. I deras hem i utkanterna av Seattle kom och gick folk som de ville och Jimi och hans lillebror Leon brukade dricka upp ölskvättarna som lämnades kvar titt som tätt. Periodvis lämnades till och med något av barnen till fosterföräldrar.

I Jimi Hendrix - en brors berättelse levandegör Leon Hendrix sin bror Jimis tuffa barndom i Seattle, och den otroliga resan mot berömmelse och framgång. Från Jimis experimenterande med ljudet från ståltråden i deras sängar, till ögonblicket då han plockade upp en gitarr för första gången, är detta en ny och intim inblick i en ikons liv från en bror som var med från starten.

Leon målar upp familjens komplicerade historia och dynamik och självklart får vi läsa om om ursprunget och meningen i de klassiska låtarna som Jimi skrev när han var på turné och spelade för sin bror via telefon. Leon berättar också om legendariska konserter och möten, och sex, drugs and rock´n´roll-kulturen som de fick på köpet när Jimi blev stjärna, och som slutligen tog hans liv.

Den här boken är ett varmt porträtt av en älskad och saknad bror och en av världens främsta musiker genom tiderna.

Läs mer

Adam Mitchell, Leon Hendrix

Jimi Hendrix