Neville Olliffe

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Praktisk och snygg liten handbok med ett 70-tal knopar som kan komma väl till pass vid båtliv, camping och fiske. Enkla och tydliga instruktioner och foton.

Råbandsknop och i bästa fall skotstek och pålstek - det är nog ungefär vad de flesta som en gång varit scouter kommer ihåg. Men vare sig man är på båt, fiskar, slår upp ett tält eller surrar lasten på en släpkärra kan det vara bra att kunna några fler knopar.

Viktiga knopar är en praktisk och snygg liten handbok med ett 70-tal knopar som kan komma väl till pass vid dessa tillfällen. Vid varje knop finns en symbol som visar om den är användbar för seglare, campare, scouter, klättrare eller vid fiske. Vid varje knop specificeras också vid vilka tillfällen den är lämplig att använda och varför, till exempel tilläggning med båten eller fastknytning av fiskekrok på lina.

Steg för steg-instruktionerna är illustrerade med mycket tydliga fotografier som gör det enkelt att förstå och öva själv. I ett fack i pärmen finns dessutom en hoprullad lina, perfekt att träna med.

Boken inleds med en enkel genomgång av olika sorters tågvirke, tagling, splitsar och uppkransning. Efter det delas knoparna upp i stoppknopar, surrningar, ögleknopar, sammanbindningsknopar, fastgörningsknopar och scoutsurrningar.

Det finns även ett kapitel om dekorativa knopar och några enkla men effektfulla reptrick.

I det praktiska registret kan man både söka på knopens namn, men också bakvägen på användningsområde.Läs mer

Madeleine Rowles-Olliffe, Neville Olliffe

Viktiga knopar